iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Kies jij de Hyundai i30 5-deurs, de i30 Fastback, de i30 Wagon of de i30 N?

Nu de Hyundai i30-familie helemaal compleet is, begint het Grote Kiezen: welke gaat het worden? De allrounder Hyundai i30 5-deurs? De elegante Hyundai i30 Fastback? De supersportieve Hyundai i30 N of het ruimtewonder Hyundai i30 Wagon? Misschien helpt deze rijtest van de Hyundai i30 Wagon je een beetje op weg. De redacteur is in ieder geval erg enthousiast. Een paar quotes.

Natuurlijk blijft het een kwestie van smaak, maar wij vinden het ontwerp van de Wagon zeer geslaagd. […] Stiekem is dit een auto die best nog eens je hart zou kunnen stelen.

Bij Hyundai hebben ze harde kunststof onderdelen gelukkig weten te beperken, wat absoluut een pluspunt is en aanvoelt als een klasse hoger.

Je zou denken dat er de nodige kofferruimte verloren is gegaan door het kekke design van de auto. Niets is minder waar; want met de 602 liter ruimte sla je echt geen modderfiguur.

Stel zelf jouw Hyundai i30 Wagon samen

 

Klappen we de achterbanken neer, dan hebben we opeens 30 liter meer dan de Golf Variant en is de ruimte gegroeid tot 1.650 liter. Ook de populaire Renault Mégane heeft minder ruimte te verstouwen (521 l - 1.504 l).

Wij rijden met de 1.4 T-GDI die is gekoppeld aan een 7-DCT-automaat met een dubbele koppeling. Met de 140 pk aan boord van de auto voldoet dit vermogen prima op de Nederlandse wegen.

Hoewel we aan het begin enigszins moesten wennen aan de automaat ging het ons na een week rijden prima af. Het is vooral even aftasten wanneer de automaat reageert op de bediening van het gas.

Boek een proefrit in de Hyundai i30 Wagon

 

Druk je het gas te snel in, dan kan de auto hoog in zijn toeren springen. Te weinig gas zal er echter voor zorgen dat je jezelf met een slakkengang voortbeweegt.

Na een 'inwerkperiode' weet je echter feilloos hoe de bediening in elkaar steekt en heb je een goede vriend aan de automaat.

Opvallend is hoe stil de motor het werk doet. Op zekere momenten lijkt het wel alsof we met een elektrische auto op stap zijn; zo stil is het binnenin de Hyundai i30 Wagon.

Kies jouw favoriete Hyundai i30

 

Benieuwd naar de volledige rijtest van Rijtesten.nl? Lees hem hier.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen