iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Wat als de Hyundai i30 Wagon het opneemt tegen de Ford Focus Wagon?

De Hyundai i30 Wagon is onlangs helemaal vernieuwd. Zijn neus kreeg een facelift en oogt nu nog stoerder, het interieur werd gemoderniseerd met onder meer een nieuw digitaal instrumentenpaneel en een 10,25-inch scherm, en de krachtige aandrijflijn is standaard voorzien van slimme 48-volt Mild-Hybrid-technologie voor een lager brandstofverbruik. Is dat voldoende om een vaste waarde als de Ford Focus Wagon de loef af te steken, vraagt AutoWeek zich af. Een Dubbeltest brengt uitsluitsel.

De Ford is net twee jaar op de markt en verkrijgbaar met nieuwe aandrijflijntechniek: mild-hybrid motoren. En mild-hybrid is het ook wat we bij Hyundai zien.

De 160 pk Hyundai-motor werkt in de praktijk prima samen met de automatische transmissie. Het is een prettige combinatie waarmee je ongemerkt al snel te hard rijdt.

Trekkracht lijkt instant voorhanden. Het maximum koppel van 253 Nm wordt al bereikt bij 1.500 toeren per minuut en kan desgewenst vastgehouden worden tot 3.500 toeren.

Hyundai zit meer aan de comfortabele dan aan de dynamische kant. De Michelin Pilot Sport-banden zorgen voor een flinke dosis grip; hij lijkt niet makkelijk uit zijn baan te willen.

De vernieuwde Hyundai i30 Wagon versus de Ford Focus Wagon: welke is beter? AutoWeek zocht het uit.

De interieurruimte van de i30 Wagon is prima in orde. Voor in de Hyundai zit je iets hoger, in de Ford juist iets lager. Achter in de Hyundai hebben we iets meer beenruimte dan in de Ford.

Het vernieuwde scherm van de i30 Wagon is groter en de bediening werkt prettiger. Verder is de functionaliteit van het infotainmentsysteem uitgebreider dan in de Focus.

Als het om ruimtegebruik, bedieningsgemak en afwerking gaat, staat de vernieuwde i30 op hetzelfde niveau als de Focus, de verschillen zijn op dit vlak minimaal.

Met een soepelere aandrijflijn, een completere uitrusting en een veel volwassener multimediasysteem streeft de Hyundai i30 Wagon de Ford Focus Wagon voorbij.

Het hele artikel lees je in AutoWeek nummer 53.

De Hyundai i30-familie, met v.l.n.r.: de Hyundai i30, de Hyundai i30 Fastback en de Hyundai i30 Wagon.

Drie carrosserievarianten Hyundai i30

Behalve de ruime Hyundai i30 Wagon telt de i30-familie nog twee carrosserievarianten: de 5-deurs allrounder Hyundai i30 en de stijlvolle Hyundai i30 Fastback. Alle drie zijn ze dit jaar helemaal vernieuwd en ook alle drie zijn ze verkrijgbaar in de op de autosport geïnspireerde uitvoering N Line.


Ontdek de i30 Wagon

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen