iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De allereerste foto’s van de Hyundai i30 Wagon!

Na de eerste schets van de nieuwe Hyundai i30 Wagon hebben wij nu ook de eerste foto’s. Het nieuwste lid van de Hyundai i30-familie heeft hetzelfde tijdloze design als de vijfdeurs hatchback, maar voegt hier elegantie, nog meer ruimte en een flinke dosis veelzijdigheid aan toe.

‘De Hyundai i30 Wagon heeft hetzelfde nieuwe gezicht van Hyundai in de vorm van de Cascade-grille’, zegt Thomas Bürkle, Chief Designer van Hyundai Design Centre Europe. ‘De aflopende daklijn en dynamische proporties geven de Hyundai i30 Wagon een haast coupéachtig silhouet. Het slanke en dynamische profiel wordt verder benadrukt door met chroom afgewerkte raamlijsten.’

Bagageruimte
Het slanke design van de Hyundai i30 Wagon heeft geen nadelige gevolgen voor de bagageruimte. Sterker nog: de bagageruimte is met 602 liter (VDA 211) en 1.650 liter (VDA 214) met neergeklapte achterbank zelfs een van de grootste in het C-segment.


LEES OOK:

Hoe rijdt de nieuwe Hyundai i30 hatchback? Bekijk de eerste rijtesten!


Extra opbergvakken
De veelzijdigheid wordt verder benadrukt door extra opbergvakken onder de laadvloer. Ter vergelijking zijn voorganger zijn voorganger biedt 528 literbagageruimte en 1.642 liter met de achterbank neergeklapt.

Afmetingen
De lengte van de Hyundai i30 Wagon bedraagt 4.585 mm en de hoogte 1.465 mm (1.475 mm met dakrek). De breedte komt uit op 1.795 mm en de wielbasis is met 2.650 mm. Daarmee is de Wagon 149 mm langer 40 mm breder dan de hatchback, terwijl de wielbasis gelijk is gebleven.

Veiligheid
Hyundai maakt de nieuwste actieve veiligheidsvoorzieningen voor iedereen toegankelijk in de nieuwe Hyundai i30 Wagon. De auto is standaard uitgerust met Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Alert, High Beam Assist en Lane Keeping Assist System.

Zwevende touchscreen
De horizontale indeling van het dashboard is gericht op een intuïtieve bediening. Via de optionele, ‘zwevende’ 8-inch touchscreen zijn alle navigatie-, connectiviteits- en mediafuncties te bedienen zonder dat de bestuurder zijn ogen van de weg hoeft te nemen.

Infotainmentsysteem
Het infotainmentsysteem ondersteunt Apple CarPlay, Android Auto en TomTom LIVE Services. Draadloos opladen voor smartphones is optioneel leverbaar. Er is keuze uit twee audio-installaties, waaronder het premium audiosysteem met 5-inch LCD-scherm, Bluetooth-connectiviteit, My Music-functionaliteit en geïntegreerde achteruitrijdcamera.

Motoren
De motorenline-up van de nieuwe Hyundai i30 Wagon bestaat uit compacte maar bovenal krachtige en efficiënte turbomotoren met een alerte gasrespons (voorlopig gecombineerd brandstofverbruik 5,8-3,6 l/100 km, CO2-uitstoot 135-95 g/km – onder voorbehoud van wijzigingen). Er is keuze uit twee benzinemotoren en een dieselmotor.

Dieselen
Het benzinegamma bestaat uit een driecilinder 1.0 T-GDI met een vermogen van 88 kW (120 pk) en 170 Nm koppel gevolgd door de nieuwe viercilinder 1.4 T-GDI-motor met 103 kW (140 pk) en een koppel van 242 Nm. Dieselen kan met een efficiënte viercilinder 1.6 CRDi met 81 kW (110 pk) en een koppel van 280 Nm.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen