iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

5 supersnelle Hyundai's met (heel) veel pk’s!

Toegegeven, Hyundai's staan niet bekend als enorme scheurijzers, maar er zijn modellen die stiekem best een behoorlijke snelheid halen. Benieuwd welke? Wij hebben er vijf voor je uitgezocht. En dat zijn niet altijd Hyundai’s waarvan je het direct zou verwachten.

1. Hyundai Santa Fast
Bizar! Deze omgebouwde Hyundai Santa Fe heeft maar liefst 1.040 pk! Logisch dat ze hem Hyundai Santa Fast hebben genoemd. De achterwielaangedreven SUV is samen met tuner Bisimoto gebouwd voor de jaarlijkse SEMA Show in Las Vegas, de grootste tuningshow ter wereld.
2. Hyundai IONIQ Hybrid (Nitro)
Behalve groen kan een auto ook best snel zijn. Dat bewees Hyundai door met een speciale, nitro aangedreven IONIQ Hybrid het landsnelheidsrecord voor hybrideauto’s te breken. Op de zoutvlakten van Bonneville in Utah klokte de IONIQ Hybrid een snelheid van bijna 254 km/u.
3. Hyundai i20 WRC
De rallyauto Hyundai i20 WRC waarmee Hyundai Motorsport deelneemt aan het wereldkampioenschap rally is sneller dan ooit. Zo heeft hij de beschikking over 380 pk. Daarmee haalt hij een topsnelheid van ruim 200 km/u.
4. Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6
Achterwielaandrijving, een dik 300 pk sterke V6 en een gelikte coupékoets … maak kennis met de De Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6. Van 0 naar 100 km/h doet hij in 6,4 tellen. Topsnelheid: 240 km/u.
5. Hyundai N Concept RN30
Oké, het is weliswaar nog een studiemodel, maar dat maakt de Hyundai N Concept RN30 niet minder indrukwekkend. De bolide wordt aangedreven door een 2.0-liter turbobenzinemotor met een grotere turbo voor maximale kracht op hoge snelheid. Topsnelheid: 250 km/u.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen