iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Is de liefde voor de Hyundai i30 N voor altijd?

Een middagje ravotten met de Hyundai i30 N is voor een autoliefhebber misschien wel het mooiste wat het er is, maar wat als je er elke dag in mag rijden? Is elke rit dan nog steeds even speciaal, of neemt de verliefdheid langzaam af? Bij Autovisie nemen ze de proef op de som door de Hyundai i30 N in te zetten als duurtestauto. Gedurende een aantal maanden zullen redacteuren van het automagazine intensief gebruikmaken van onze hot hatch. En ze hebben er zin in! Bekijk de video.

Performance Pack

De Hyundai i30 N die Autovisie inzet als duurtester is de ‘heetste’ versie die je maar kunt bedenken, namelijk inclusief Performance Pack. En dat betekent: 

  • Upgrade van 250 naar 275 pk
  • 19-inch lichtmetalen velgen
  • Special N Pirelli-banden
  • 18-inch remschijven voor (17 inch standaard)
  • 17-inch remschijven achter (16 inch standaard)
  • Een elektronisch geregeld slipdifferentieel
  • Een variabel uitlaatsysteem
  • Een Rear Stiffness Bar die de bodystijfheid vergroot

Nieuwe turbobenzinemotor

De Hyundai i30 N wordt aangedreven door een geheel nieuw ontwikkelde 2,0-liter turbobenzinemotor. Hij levert een maximumkoppel van 353 Nm en haalt een topsnelheid van 250 km/u. De overboost-functie, die actief is als het maximumkoppel is bereikt, verhoogt het koppel tot 378 Nm. De Hyundai i30 N met Performance Pack accelereert in 6,1 seconden van 0-100 km/u.

Dubbeltest met Peugeot 308 GTI

Het is niet de eerste keer dat Autovisie de Hyundai i30 N op proef heeft. Zo zette het magazine ons sprintkanon in een spectaculaire dubbeltest tegenover de Peugeot 308 GTI, een oude rot in de klasse van de hot hatches, En ze trapten hem flink op de staart in een allereerste, bijzondere kennismaking met de Hyundai i30 N, ergens in de omgeving van Rome.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meer weten over de Hyundai i30 N? Lees alles ins en outs over deze hot hatch op de speciale website.

Ontdek de Hyundai i30 N

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen