iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De gloednieuwe sportauto i20 N: kijk en geniet

Over de nieuwe i20 N kunnen we urenlang uitweiden. Over hoe mooi hij is, hoe stoer, hoe snel … maar liever laten we je eerst zélf oordelen over dit gloednieuwe high-performance-model van Hyundai. Kijk en geniet.

i20 N geïnspireerd op de i20 WRC

Uiteraard hopen we dat je net zo blij bent met deze i20 N als wij. Onze ingenieurs hebben er dan ook alles aan gedaan om er een zo spectaculair mogelijke sportauto van te maken. Wist je dat de i20 N is geïnspireerd op de i20 WRC – de auto waarmee Hyundai deelneemt aan het FIA World Rally Championship? De i20 WRC won in 2019 vier rally’s en bezorgde Hyundai het wereldkampioenschap rally bij de constructeurs. Inmiddels heeft de Hyundai i20 WRC zeventien WRC-rally’s op zijn naam staan.

Garantie voor maximaal rijplezier

Na de i30 N en de i30 Fastback N is de i20 N derde hot hatch onder de vlag van het ultra-sportieve N-label van Hyundai. Net als de andere N-modellen staat ook de i20 N garant voor maximaal rijplezier. Allereerst door zijn looks: de i20 N is voorzien van een voorbumper met een opvallend grote luchtinlaat voor de turbomotor en de brede grille met N-logo heeft een reliëf dat doet denken aan de zwartwit geblokte vlag uit de racerij.

Spoiler voor extra neerwaartse druk

De achterspoiler lijkt op die van de rallyauto i20 WRC en zorgt voor extra neerwaartse druk zodat de i20 N op elke weg optimaal rijplezier biedt en ook op hoge snelheden zeer stabiel is. De diffuser-achtige elementen en het driehoekige mistachterlicht in de achterbumper verwijzen naar de kenmerkende achterzijde van de i30 N en de i30 Fastback N. Ten slotte benadrukt de grote uitlaat het sportieve potentieel van de motor.

Sportieve, hightech uitrusting

Het interieur valt op door zijn sportieve, hightech uitrusting. De sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteun zijn specifiek voor de i20 N, net als het N-sportstuurwiel, de N-versnellingspookknop en de metalen N-sportpedalen. Het digitale instrumentencluster met AVN-scherm heeft functies als het variabele rode gebied in de toerenteller, dat varieert met de temperatuur van de motorolie, en de schakelindicator die de bestuurder aangeeft wat het optimale schakelmoment is.

Topsnelheid van 230 km/u

De i20 N wordt aangedreven door een 1.6-liter T-GDi-turbobenzinemotor die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak (6MT). De motor levert een vermogen van 150 kW (204 pk) en een maximumkoppel van 275 Nm. De i20 N weegt net zoveel als de i20 WRC, namelijk 1.190 kg, zodat de verhouding van gewicht en vermogen een van de beste in zijn klasse is. De topsnelheid ligt op 230 km/u en de acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u vergt slechts 6,7 seconden.

N Grin Control System

Om het sportieve rijplezier verder te verhogen is de i20 N uitgerust met een aantal speciale voorzieningen zoals het N Grin Control System. Daarmee kan de bestuurder de instellingen van zijn i20 N verregaand aanpassen aan zijn smaak en stemming. Met de vijf rijmodi Normal, Eco, Sport, N en N Custom zijn de instellingen van de motor, de besturing, de elektronische stabiliteitscontrole (ESC) én het geluid van de uitlaat aan te passen aan de wensen van de bestuurder.

Performance Driving Data System

Bovendien is de i20 N uitgerust met het Performance Driving Data System waarmee de bestuurder zijn vaardigheid op het circuit kan meten, evalueren en verbeteren. Het systeem geeft de rijgegevens weer en bewaart die ook – dat zijn onder meer het vermogen, koppel en de turbodruk en omvat ook weergave van ronde- en acceleratietijden.

Bluelink en LIVE Services

Optioneel is een 10,25-inch LCD-touchscreen navigatiesysteem met specifieke N-content, Apple CarPlay en Android Auto. Daarbij is ook de nieuwste versie van de state-of-the-art Hyundai Bluelink-connectiviteitsdienst inbegrepen, met een breed gamma aan diensten als LIVE Services, Connected Routing en Last Mile Navigation, maar ook functies die via de Bluelink-app zijn te bedienen. Bij Bluelink is een 5-jarig abonnement op LIVE Services inbegrepen.

Op de hoogte blijven

De nieuwe Hyundai i20 N is leverbaar vanaf voorjaar 2021. Op de hoogte blijven van het nieuws rond de nieuwe i20 N? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen