iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Ook Guus Hiddink is fan van een groene toekomst

Weet je nog: het wereldkampioenschap voetbal 2002 in Zuid-Korea waar Guus Hiddink het thuisland op heroïsche wijze naar de halve finale leidde? Diezelfde Guus Hiddink was eregast tijdens een bijzondere bijeenkomst in de Johan Cruijff Arena waar Hyundai werd gepresenteerd als nieuwe mobiliteitspartner van de KNVB. Maar dat was niet het enige grote nieuws in het Amsterdamse stadion. Kijk maar naar onderstaande video.

De samenwerking van Hyundai met de KNVB is een logisch gevolg van de plannen van beide partijen om de uitstoot van schadelijke stoffen fors terug te dringen. Hyundai wil uitgroeien tot het groenste automerk ter wereld en de KNVB heeft als doel om van voetbal de duurzaamste sport van Nederland te maken.

Guus Hiddink was eregast in de Johan Cruijff Arena waar Hyundai en de KNVB bekendmaakten te gaan samenwerken.

Mobiliteitsprogramma GO

Die twee ambities vertonen zoveel raakvlakken dat Hyundai en de KNVB hebben besloten elkaar te gaan helpen hun plannen te realiseren. Dat doen ze door deel te nemen aan het mobiliteitsprogramma GO. Daarin staan allerlei ideeën en oplossingen beschreven om mensen bewuster om te laten gaan met energie en om de uitstoot van schadelijke stoffen terug te dringen.

Tijdens een bijzondere bijeenkomst in de Johan Cruijff Arena werd Hyundai gepresenteerd als nieuwe mobiliteitspartner van de KNVB.

Hyundai’s voor de KNVB

Zo voorziet Hyundai de KNVB onder meer van (elektrische) Hyundai’s – zoals de KONA Electric en de IONIQ Electric – voor het vervoer van personeel en wordt samen met de KNVB en andere GO-partners gewerkt aan een project waarbij amateurclubs op een aantrekkelijke manier elektrisch aangedreven Hyundai’s kunnen inzetten.

Voormalig teamchef van het nationale elftal van Zuid-Korea en huidig NOS-commentator Jan Roelfs (links) interviewt Guus Hiddink, voormalig bondscoach van Zuid-Korea.

Onze elektrische modellen

De samenwerking met de KNVB sluit helemaal aan bij de plannen van Hyundai op het gebied van duurzame mobiliteit. Met de productie van een hele reeks elektrisch aangedreven auto’s – volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en op waterstof – wil Hyundai de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum beperken en uiteindelijk zelfs volledig uitsluiten.


Alles over elektrisch rijden

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen