iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai met voetbalsupporters in de trein naar Oranje

Autorijden is hartstikke leuk, maar af en toe de trein pakken kan ook heel handig zijn. Bovendien draag je dan een steentje bij aan een beter milieu. Speciaal voor de EK-kwalificatiewedstrijd tussen het Nederlands Elftal en Noord-Ierland in De Kuip regelde de KNVB een speciale trein voor in totaal 200 supporters. Behalve dat het reuzegezellig was in de Oranje Express, spaarden al die supporters omgerekend zo’n 20.000 kilometer uit die anders door auto’s waren afgelegd. En dat was nou precies waar het de voetbalbond en mobiliteitspartner Hyundai om te doen was! Bekijk hieronder de korte sfeerimpressie:

Cabaretier Viggo Waas

De Oranje Express reed van Maastricht CS via Eindhoven CS, Tilburg CS en Breda CS naar De Kuip en vice versa. Om in de Oranje-stemming te komen werden de supporters onderweg volop vermaakt. Zo gaf cabaretier Viggo Waas op onnavolgbare wijze een voorbeschouwing op de voetbalwedstrijd.

Mobiliteitsprogramma GO

Waarom dit initiatief? Omdat Hyundai zich als mobiliteitspartner van de Nederlandse voetbalbond KNVB inzet voor een nog sportievere en vooral ook groenere en gezondere wereld. Samen met de twee andere partners ENGIE en Athlon nemen Hyundai en de KNVB deel aan het slimme mobiliteitsprogramma GO.

Ontdek mobiliteitsprogramma GO

Aan boord van de Oranje Express werden de supporters getrakteerd door een voorbeschouwing van cabaretier Viggo Waas (tweede van rechts). Foto: KNVB Media

Bewuster omgaan met energie

De Oranje Express past helemaal in het mobiliteitsprogramma GO dat ideeën en oplossingen omvat om mensen energiebewuster om te laten gaan met het vervoer naar wedstrijden. Ook Hyundai is zeer begaan met het milieu: met de productie van een hele reeks elektrisch aangedreven auto’s willen we de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum beperken en uiteindelijk zelfs volledig uitsluiten.

KONA Electric en IONIQ Electric

Als mobiliteitspartner van de KNVB voorziet Hyundai de voetbalbond onder meer van (elektrische) Hyundai’s – zoals de KONA Electric en de IONIQ Electric – voor het vervoer van personeel. Ook wordt gewerkt aan een project waarbij amateurclubs op een aantrekkelijke manier elektrisch aangedreven Hyundai’s kunnen inzetten. Meer weten over elektrisch rijden bij Hyundai?

Ontdek onze elektrische modellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen