iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

5 gezonde activiteiten voor het hele gezin

Ga je graag met de (klein)kinderen in de Hyundai op pad? Van klimmen en klauteren tot yoga voor kinderen: overweeg dit voorjaar eens een van deze vijf gezonde activiteiten.

Beesten knuffelen op de boerderij

1. Beesten knuffelen op de boerderij

Van het knuffelen met dieren word je volgens onderzoek gelukkiger. Op naar de boerderij dus! Ga bijvoorbeeld naar boerderij 't Geertje in Zoeterwoude, waar je pasgeboren lammetjes, kalfjes en biggetjes kan bewonderen, geiten voert of op pony's rijdt. Wil je echt kroelen? Bezoek dan de Knuffelboerderij in het Gelderse Uddel, waar je tegen betaling en op afspraak een paar uur kan komen knuffelen met de koeien en andere beesten.

Boerderij ‘t Geertje

De Knuffelboerderij

Klimmen in het Kralingsebos

2. Klimmen in het Kralingsebos

Klimmen en klauteren doe je in Klimpark Fun Forest Rotterdam: hier kan je klimmen in het bos op maar liefst 6 parcoursen vol touwladders, wiebelbruggen en tokkelbanen. De minimale leeftijd is hier 8 jaar en de minimale lengte is 1.30 meter. Zijn je kinderen nog te klein, dan kan je met ze naar de gratis toegankelijke Kinderboerderij De Kraal, een van de speeltuinen of het strandje met kinderbad aan de Kralingse Plas.

Fun Forest Rotterdam

Gezonde lunch bij Villa Augustus

3. Gezonde lunch bij Villa Augustus

Villa Augustus is een kindvriendelijk hotel en restaurant middenin een (moes)tuin in Dordrecht. De groenten, fruit en kruiden uit de moestuin gaan direct naar de koks. De menukaart verandert vaak, maar Villa Augustus werkt altijd met zoveel mogelijk biologische producten waarvan een deel in de met essenhout gestookte oven wordt bereid. Een bezoekje aan Villa Augustus is goed te combineren met een rondvaart door het historische centrum van Dordrecht of door de Hollandse Biesbosch. Ze hebben hun eigen boten en schippers!

Villa Augustus

Boulderen in Breda

4. Boulderen in Breda

Met boulderen probeer je boulders, uitgezette routes op kleur, te toppen op een wand van maximaal 4,5 meter hoog: een soort puzzel. Dit doe je veilig boven dikke valmatten - je zit dus niet vast en hebt geen touwen, zekermaterialen of uitgebreide veiligheidsinstructies nodig. Bruut in Breda heeft 11 verschillende bouldercircuits, een uitgebreide shop en een bar. Zijn je kinderen wat jonger? Dan moeten ze nog even wachten, want de minimumleeftijd is 6 jaar.

Boulderhal Bruut

Yoga op het International Kids Festival

5. Yoga op het International Kids Festival

Op 7 juli 2019 wordt DOK Amsterdam omgetoverd tot het International Kids Festival. Daar is van alles te doen voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar, waaronder een Kids Yoga-workshop. Met yoga leren kinderen spelenderwijs houdingen en oefeningen waarmee ze bewuster ademhalen, wat hun creativiteit verbetert én het concentratievermogen verhoogt. Naast de workshop zijn er op het festival ook trampolines, dj-workshops, eettentjes met gezonde maaltijden en een photobooth.

International Kids Festival

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen