iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Zo helpen we het voetbal nog groener en gezonder te maken

Hyundai is voetbalfan in hart en nieren. Al sinds 1999, want in dat jaar werden wij Official Partner van de Wereldvoetbalbond FIFA. En nu, twintig jaar later, zijn we dat nog steeds! Ook dichterbij huis zijn we gek van voetbal en dragen we de sport een warm hart toe. Samen met de KNVB gaat Hyundai daarom een bijdrage leveren aan een nog sportievere en vooral ook groenere en gezondere wereld.

De KNVB wil van voetbal de duurzaamste sport van Nederland maken. Hyundai wil uitgroeien tot het groenste automerk ter wereld. Die twee ambities hebben geleid tot een bijzonder samenwerkingsverband. Via het slimme mobiliteitsprogramma GO gaan Hyundai en de KNVB elkaar helpen de uitstoot van schadelijke stoffen terug te dringen.

Hyundai en de KNVB willen van voetbal de duurzaamste sport van Nederland maken.

Impact op het milieu

Elk weekend komen maar liefst 600.000 voetballers in actie, van jong tot oud. Dat komt neer op zo’n 33.000 wedstrijden. En dan hebben we alle trainers, coaches, supporters en natuurlijk scheidsrechters nog geeneens meegeteld. Kortom, de invloed van het amateurvoetbal op onze samenleving is enorm groot. En dat geldt ook voor de impact op het milieu, kijk maar naar onderstaande video:

Hyundai’s voor de KNVB

Het mobiliteitsprogramma GO omvat allerlei ideeën en oplossingen om mensen bewuster om te laten gaan met energie en om de uitstoot van schadelijke stoffen terug te dringen. Zo voorziet Hyundai de KNVB onder meer van (elektrische) Hyundai’s voor het vervoer van personeel en wordt samen met de KNVB en de overige GO-partners gewerkt aan een project waarbij amateurclubs op een aantrekkelijke manier elektrisch aangedreven Hyundai’s kunnen inzetten.

De elektrische range van Hyundai.

Elektrisch aangedreven Hyundai’s

De samenwerking met de KNVB sluit helemaal aan bij de doelstellingen van Hyundai op het gebied van duurzame mobiliteit. Met de productie van een hele range elektrisch aangedreven auto’s – volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en op waterstof – wil Hyundai de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum beperken en uiteindelijk zelfs volledig uitsluiten.


Ontdek onze elektrische modellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen