iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Uniek Car Sharing-project in Amsterdam met honderd elektrische Hyundai’s IONIQ

’s Avonds nog even de stad in, maar je hebt geen zin om de bus te nemen? Dan pak je toch gewoon een Hyundai IONIQ Electric! Binnenkort vind je ze op elke straathoek in Amsterdam. Dankzij het Car Sharing-project dat Hyundai start in de hoofdstad. De Hyundai IONIQ Electric heeft een actieradius van 280 kilometer (NEDC) en biedt ruimte aan vijf personen én hun bagage.

Hyundai zet maar liefst honderd Hyundai’s IONIQ Electric in voor dit unieke autodeelproject in Amsterdam. Iedereen kan gebruikmaken van deze volledig elektrisch aangedreven auto’s en zich daarmee efficiënt en emissievrij door grootstedelijk Amsterdam bewegen.

2.200 publieke laadstations
Dat Hyundai voor het IONIQ Car Sharing Project specifiek voor de stad Amsterdam heeft gekozen is logisch. Amsterdam beschikt met meer dan 2.200 publieke laadstations over de beste infrastructuur voor elektrische auto’s in Europa.

Uniek Car Sharing-project in Amsterdam met honderd elektrische Hyundai’s IONIQ

Vanaf 2025 CO2-neutraal
Bovendien past de doelstelling van Amsterdam om vanaf 2025 CO2-neutraal te zijn (Verkeersplan: Amsterdam, the Electric City) uitstekend bij de strategie van Hyundai om duurzame mobiliteit voor iedereen mogelijk te maken.

Keuze uit drie aandrijfsystemen
De Hyundai IONIQ is de eerste auto ter wereld die beschikbaar is met keuze uit drie aandrijfsystemen: hybride, elektrisch en plug-in hybride. De Hyundai IONIQ Hybrid en de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid hebben subtiele blauwe accenten in het in- en exterieur.

Koperkleurige accenten
Het elektrische karakter van de Hyundai IONIQ Electric wordt juist benadrukt door exclusieve koperkleurige accenten, geïnspireerd op de kleur van de koperen draden die wereldwijd als drager voor elektriciteit worden gebruikt.

Actieradius van 280 kilometer
De Hyundai IONIQ Electric beschikt over een nieuwe 28 kWh lithium-ion-polymeerbatterij die lichter, sterker en compacter is. Met deze batterij heeft de Hyundai IONIQ Electric theoretisch een actieradius van 280 kilometer, gemeten volgens de NEDC (New European Driving Cycle).

Maximale trekkracht van 295 Nm
De 88 kW (120 pk) sterke elektromotor levert vanuit stilstand direct de maximale trekkracht van 295 Nm. Dankzij een moderne eentrapstransmissie accelereert de Hyundai IONIQ Electric naar een topsnelheid van 165 km/uur.

Drie rijdmodi
Het in drie standen instelbare regeneratieve remsysteem stelt de bestuurder in de gelegenheid om extra energie aan de batterij toe te voegen, wat weer ten gunste komt aan de actieradius. Met de drie rijdmodi ECO, NORMAL en SPORT presteert de Hyundai IONIQ Electric optimaal in elke situatie.

Blijf op de hoogte!
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond IONIQ Car Sharing? Dat kan via onze gloednieuwe website www.ioniqcarsharing.nl. Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen