iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Tweede plaats in GTC Rally brengt Bob de Jong aan kop in titelstrijd

Regerend Nederlands rallykampioen Bob de Jong heeft de leidende positie in het Open Nederlands Rally Kampioenschap veroverd. Met zijn Hyundai i20 R5 behaalde hij een zwaarbevochten tweede plaats in de GTC Rally.

Titelconcurrent Hans Weijs was het snelst op de eerste klassementsproef, met de Hyundai-equipe Bob de Jong-Erik de Wild op slechts 1,4 seconden. Op de tweede proef antwoordde de Hyundai-equipe met een supersnelle tijd. Op de derde proef ging het klassement echter volledig op zijn kop door de prestaties van de gebroeders Van den Heuvel. De Jong raakte wat op achterstand en zakte naar plek vier in het klassement. Maar in de vierde en laatste klassementsproef van de eerste ronde van de GTC Rally won de Hyundai-rijder tijd terug en naderde de leider tot op slechts 3,5 seconden.

‘Fantastische start’

Bob de Jong: ‘Wat een fantastische start van mijn thuisrally; ik was nog niet helemaal tevreden, het kan en moet zeker nog sneller. Vandaar een kleine aanpassing aan de demper-settings en een nieuw setje Michelin-banden en gas erop…’

Ook de concurrentie had echter niet stilgezeten. Maar in de tweede ronde van vier klassementsproeven legde Bob de Jong beslag op de tweede plaats in het tussenklassement van de rally.

Voldaan gevoel

Met een klein foutje op klassementsproef 9 verloor De Jong een paar seconden, die hij op proef 10 meer dan goedmaakte en waarmee hij resoluut de tweede plek in het klassement, achter Hans Weijs, opeiste. Beide leden van de equipe hadden uiteindelijk een voldaan gevoel. Navigator Erik de Wild: ‘We hebben gevochten voor wat we waard zijn en Bob heeft strak gereden. Je meerdere erkennen in Hans Weijs in deze vorm is geen schande.’ Met deze tweede plaats in de GTC Rally klommen Bob de Jong en navigator Erik de Wild naar de eerste positie in het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Op 16/17 september komt de Hyundai-equipe aan de start in Hellendoorn.

Ontdek zelf de Hyundai i20

Wist je dat de rallyauto Hyundai i20 R5 net als de rallyauto Hyundai i20 WRC is gebaseerd op de productieversie van de Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer in de showroom staat? Die moet je zeker een keer komen uitproberen!

Maak een proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen