iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Thierry Neuville en Ott Tänak blijven rallyteam trouw

Thierry Neuville en Ott Tänak rijden ook volgend jaar voor Hyundai Motorsport. Beide coureurs tekenden meerjarige contracten bij het rallyteam dat in 2019 en 2020 de constructeurstitel won in het World Rally Championship (WRC). Voor de komende jaren heeft Hyundai Motorsport zijn zinnen gezet op het winnen van de rijderstitel in het wereldkampioenschap.

De rallyrijders Thierry Neuville (links) en Ott Tänak rijden ook volgend jaar voor Hyundai Motorsport.

Sinds 2014 bij Hyundai Motorsport

Thierry Neuville rijdt al sinds 2014 voor Hyundai Motorsport. De Belg speelde de afgelopen zeven jaar een belangrijke rol bij de opbouw van het rallysportprogramma van Hyundai Motorsport en boekte in totaal 13 overwinningen.

Ott Tänak maakte in 2020 als regerend wereldkampioen de overstap naar Hyundai Motorsport. Hij dankte zijn wereldtitel aan maar liefst 6 overwinningen in 13 verreden rally’s. Voor zijn nieuwe team won hij vorig jaar één WK-rally, in zijn thuisland Estland.

Thierry Neuville rijdt al sinds 2014 voor het rallyteam van Hyundai en boekte in totaal 13 overwinningen.

Hybride-rallyauto’s vanaf 2022

Beide rallyrijders moeten Hyundai Motorsport de komende jaren een nieuw tijdperk in loodsen. Vanaf 2022 stapt het WRC over op hybride-rallyauto’s en Hyundai is druk bezig met de ontwikkeling van een gloednieuwe bolide met deze geëlektrificeerde aandrijving.

De nieuwe rallyauto moet de huidige Hyundai i20 WRC met 380 pk sterke 1,6-liter turbobenzinemotor opvolgen en zal worden afgeleid van de productieversie van de nieuwe Hyundai i20 die gewoon te koop is bij de Hyundai-dealer. Benieuwd naar deze auto?
Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen