iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Overwinning voor Hyundai Motorsport in laatste rally van het seizoen

Hyundai Motorsport heeft het World Rally Championship 2022 afgesloten met een klinkende overwinning. In Japan boekte Thierry Neuville in zijn rallyauto Hyundai i20 N Rally1 zijn tweede zege van het seizoen. Ott Tänak maakte het succes voor Hyundai compleet. De teamgenoot van Thierry Neuville eindigde als tweede, voor Takamoto Katsuta. Bekijk hieronder de review van de Rally van Japan.

Twijfels door naderende regen

Bij ingaan van de laatste dag ging Thierry Neuville al aan de leiding. De naderende regen en daarmee ook de bandenkeuze zorgden voor twijfels bij veel teams. Elfyn Evans begon de slotdag met de snelste tijd waardoor hij tot op een halve seconde naderde van Neuville.

In de volgende rit ging Elfyn Evans echter in de fout en had Thierry Neuville ineens meer dan een minuut voorsprong op zijn eerstvolgende belager Ott Tänak. Elfyn Evans zakte naar de vierde plaats en moest zijn teamgenoot Takamoto Katsuta voor laten gaan.

Met nog twee ritten te gaan begon het te regenen. Thierry Neuville reed de vijfde tijd en handhaafde zich aan kop. Met een ruime voorsprong op Ott Tänak won Neuville zijn tweede rally van het seizoen en de zeventiende rallyzege uit zijn loopbaan.

Uitslag Rally van Japan

 1. Thierry Neuville (Hyundai)
 2. Ott Tänak (Hyundai)
 3. Takamoto Katsuta
 4. Sébastien Ogier
 5. Elfyn Evans

WK-eindstand rijders

 1. Kalle Rovanperä 255 punten
 2. Ott Tänak (Hyundai) 205 punten
 3. Thierry Neuville (Hyundai) 193 punten
 4. Elfyn Evans 134 punten
 5. Takamoto Katsuta 122 punten

WK-eindstand constructeurs

 1. Toyota 525 punten
 2. Hyundai 455 punten
 3. M-Sport Ford 257 punten
Het team van Hyundai Motorsport viert de overwinning én de tweede plaats van respectievelijk Thierry Neuville en Ott Tänak.

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen