iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Ott Tänak pakt derde plaats voor Hyundai in Rally Estonia

Hyundai Motorsport sluit moeilijke Rally Estonia – de zevende rally van het WRC-seizoen – af met de derde plaats voor Ott Tänak en navigator Martin Järveoja in de Hyundai i20 N Rally1. Bekijk hieronder de review.

Geen winst, wel vooruitgang

In hun thuisrally behaalden Tänak en Järveoja voor de derde keer het podium van WRC-seizoen 2022. Hun Belgische teammaten Thierry Neuville en navigator Martijn Wydaeghe eindigden de rally op de vierde plaats.

Hoewel de Hyundai i20 N Rally1 niet genoeg topsnelheid had om voor de overwinning te strijden, is het team van Hyundai Motorsport wel tevreden over de betrouwbaarheid van de auto’s. Tijdens de 24 snelle en zware rallyproeven vertoonden de drie Hyundai’s geen belangrijke technische problemen en kwamen ze allemaal aan de finish.

In het WRC behoudt Hyundai Motorsport zijn tweede plaats in het constructeursklassement. Thierry Neuville blijft eveneens tweede in het klassement voor rijders.

Uitslag Rally Estonia

1. Kalle Rovanperä
2. Elfyn Evans
3. Ott Tänak (Hyundai)
4. Thierry Neuville (Hyundai)
5. Takamota Katsuta

WK-stand rijders

1. Kalle Rovanperä 175 punten
2. Thierry Neuville 92 punten
3. Elfyn Evans 79 punten
4. Ott Tänak 77 punten
5. Takamota Katsuta 73 punten

WK-stand constructeurs

1. Toyota 298 punten
2. Hyundai 211
3. M-Sport Ford 157

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?

ONTDEK DE HYUNDAI i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen