iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Ott Tänak bezorgt Hyundai eerste rallyzege van 2022

Hyundai Motorsport heeft zijn eerste overwinning in het FIA World Rally Championship 2022 binnen. De Est Ott Tänak bouwde in de Rally van Sardinië geleidelijk aan een comfortabele voorsprong op en stond die niet meer af. Ploeggenoot Dani Sordo greep het brons en WK-leider Kalle Rovanperä kwam niet verder dan de vijfde plek. Bekijk hieronder de review.

Soeverein naar de winst

Ott Tänak heerste van begin tot eind op Sardinië. Op de met rotsen bezaaide wegen van het mediterrane eiland verwees hij naaste belager Craig Breen op soevereine wijze naar de tweede plaats. Voor de Est was het zijn vijftiende overwinning uit zijn carrière. Dankzij zijn zege op Sardinië rukt de oud-wereldkampioen op naar de derde plaats in de stand om het wereldkampioenschap.

Thierry Neuville kreeg op dag 3 te kampen met pech in de Rally van Sardinië. Op de derde proef ging de Belgische rallyrijder van Hyundai Motorsport van de baan met zijn Hyundai i20 Rally1. Wel wist hij de schade nog redelijk te beperken door op de afsluitende dag de Powerstage te winnen. Dat leverde Thierry Neuville 5 WK-punten op. Hij staat nu tweede met 65 punten.

Uitslag Rally van Sardinië

1. Ott Tänak (Hyundai)
2. Craig Breen
3. Dani Sordo (Hyundai)
4. Pierre-Louis Loubet
5. Kalle Rovanperä

WK-stand rijders

1. Kalle Rovanperä 120 punten
2. Thierry Neuville (Hyundai) 65 punten
3. Ott Tänak (Hyundai) 62 punten

4. Craig Breen 52 punten
5. Takamoto Katsuta 47 punten

WK-stand constructeurs

1. Toyota 200 punten
2. Hyundai 161 punten
3. M-Sport Ford 120 punten

Een technisch hoogstandje van Ott Tänak. De Fin bezorgde Hyundai Motorsport de winst in de Rally van Sardinië.

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?

Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen