iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

SEVEN is Best of the Best bij Red Dot Design Awards 2022

De IONIQ 5 is een doorslaand succes, de onlangs gepresenteerde IONIQ 6 oogst wereldwijd bewondering en als de schijn niet bedriegt gaat straks ook de IONIQ 7 hoge ogen gooien. SEVEN, het studiemodel waarop de IONIQ 7 zal worden gebaseerd, ziet er namelijk zeer indrukwekkend uit. Zo indrukwekkend dat hij bij de uitreiking van de Red Dot Design Awards 2022 werd beloond met de titel Best of the Best. Dat belooft wat!

SEVEN is een grote SUV met een futuristische uiterlijk en lounge-achtige interieur en weerspiegelt de toekomstige designrichting van Hyundai. De spraakmakende concept car is een volgende stap op weg naar een nieuw model in het line-up-merk IONIQ van Hyundai dat zich exclusief richt op batterij-elektrisch aangedreven auto’s (BEV).

 

De concept car SEVEN van Hyundai werd bij de Red Dot Design Awards 2022 beloond met de titel Best of the Best.

Slimme benutting van ruimte

Net als de IONIQ 5 en IONIQ 6 is SEVEN gebouwd op het Electric-Global Modular Platform (E-GMP) van Hyundai, wat onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt. De lange wielbasis en vlakke vloer maken bovendien de weg vrij voor een nog slimmere benutting van ruimte en een andere vormgeving.

Zo zijn de twee fauteuil-achtige stoelen voorin draaibaar en achterin bevindt zich een hoekbank, een chaise longue. Als de Smart Hub en de voorstoelen samen met de chaise longue in een zitgroep zijn opgesteld, ontstaat in SEVEN een huiselijke sfeer voor de inzittenden. In SEVEN is gebruikgemaakt van diverse milieuvriendelijke materialen.

De twee fauteuil-achtige stoelen voorin in de concept car SEVEN van Hyundai zijn draaibaar en achterin bevindt zich een hoekbank, een chaise longue.

Luminary Award voor Trailer Drone

SEVEN was niet het enige voertuig van Hyundai dat bij de Red Dot Design Awards 2022 in de prijzen viel. Voor zijn Trailer Drone ontving Hyundai zelfs een Luminary Award, de hoogste onderscheiding die er te vergeven is bij deze prestigieuze uitreiking. De Trailer Drone is een op waterstof rijdende robotwagen voor het transport van containers.

De Trailer Drone bestaat uit een (container)oplegger met twee losse e-Bogies. Dat zijn autonome voertuigen die de oplegger zowel aan de voorkant als de achterkant aandrijven en sturen, wat de Trailer Drone zeer wendbaar maakt. Zo kan de Trailer Drone zich autonoom door havenactiviteiten en krappe stedelijke omgevingen bewegen.

Voor zijn Trailer Drone ontving Hyundai een Luminary Award bij de Red Dot Design Awards 2022.

Vergelijkbaar met een Oscar

Voor een autofabrikant is een Red Dot Award zo’n beetje de hoogste designprijs die je kunt krijgen. Vergelijk het maar met de Oscars in de filmwereld. Sinds 1955 worden de Red Dot Design Awards uitgereikt door het Duitse instituut Design Zentrum Nordrhein Westfalen uit Essen aan producten met een uniek design. De 2022-editie telde in duizenden inzendingen.

Voor steeds meer automobilisten is design de belangrijkste reden om te kiezen voor Hyundai. Nieuwsgierig geworden naar onze modellen? Check dan eens onze website. Daarop vind je al onze modellen, van de compacte Hyundai i10 en de stoere SUV Hyundai TUCSON tot de volledig elektrische IONIQ 5 en de waterstof-elektrische Hyundai NEXO.

Ontdek onze modellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen