iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Rijden we straks allemaal in een auto op waterstof?

Volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride, of toch waterstof? Hoe ziet autorijden eruit over tien, twintig jaar? Op die vraag hoopt vlogger InstaAutoVlog antwoord te krijgen als hij achter het stuur van de waterstof-elektrisch aangedreven Hyundai NEXO kruipt voor een uitgebreide testrit. Waar kun je bijvoorbeeld waterstof tanken? Gaat waterstof de wereld veroveren? Bekijk de video hieronder:

Stormachtige groei waterstofauto’s

Als het aan Hyundai ligt zijn auto’s als de NEXO wel degelijk de toekomst. Hyundai wil rond 2030 jaarlijks 500.000 waterstof-elektrisch aangedreven voertuigen – personenauto’s zoals de NEXO, maar óók bedrijfswagens – produceren. Hiermee anticipeert Hyundai op de verwachte stormachtige groei van de vraag naar auto’s met een brandstofcel. Ook in andere sectoren zal de vraag naar brandstofcelsystemen de komende jaren drastisch toenemen.

4 % bijtelling Hyundai NEXO

Ben je zakelijk rijder? Dan betaal je slechts 4 % bijtelling over het gehele catalogusbedrag van de Hyundai NEXO. Sinds 2019 is er, voor de categorie van 4 % bijtelling, een maximum van € 50.000,- fiscale waarde. Voor bedragen daarboven geldt het bijtellingspercentage van 22 %. Uitzondering hierop zijn auto’s die op waterstof rijden. Dat is een belangrijk voordeel van de Hyundai NEXO ten opzichte van batterij-elektrische auto’s met een fiscale waarde boven de € 50.000,-.

Ontdek de NEXO

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen