iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dit vindt de Nederlandse pers van onze waterstofauto NEXO

Vanaf september is-ie leverbaar in Nederland, maar de Nederlandse pers mocht afgelopen week al kennismaken met de Hyundai NEXO. Lees hier wat zij van Hyundai's eerste waterstofauto vinden!

ANWB

'Donkere wolken pakken zich samen hier in Noorwegen. Maar dat wil geenszins zeggen dat de toekomst van de Hyundai NEXO niet zonnig kan zijn. Als je een vergelijking trekt met de eerste elektrische auto's, dan zie je dat er toen een handvol modellen op de markt verscheen die er toch wel wat typisch uitzagen, je kon ze lang niet overal opladen, de actieradius is al sowieso erg klein en de auto's waren gewoon erg duur. Waterstofauto's hebben veel minder nadelen te overwinnen. Als je ze zakelijk rijdt, zijn ze heel aantrekkelijk geprijsd. Smaken verschillen, maar ik vind deze NEXO erg fraai en de actieradius is meteen al dik in orde. Vanwege de waterstoftanks aan boord, lever je wat binnenruimte in en je kunt natuurlijk lang niet overal voor waterstof terecht. Maar als dat logistieke probleem eenmaal is overwonnen, dan verwacht ik dat het met de acceptatie van deze nieuwe techniek nog wel eens heel erg snel kan gaan.'

AutoRAI/ZERauto

'Innovatief. Dat is de autoindustrie en dat geldt ook voor Hyundai. Hier zien we een voorbeeld. De nieuwe Hyundai NEXO, een nieuwe SUV in het hogere segment. Een auto die rijdt op waterstof; waterstof is een schone vorm van energie. Dat zet je om in elektriciteit, in de auto zelf, makkelijk te tanken, mooi concept, gaan we nog veel van horen.'

AutoWeek

'Vergeleken met de ix35 met brandstofcellen is de NEXO weer een stukje gegroeid in alle opzichten, wat volwassener geworden. Hij is ook meer van het formaat Santa Fe dan van een ix35 en onderhuids is de techniek natuurlijk ook een stap vooruitgegaan. Het is voortschrijdend.'

BEKIJK DE VIDEO

Autozine

'De Hyundai NEXO overtuigt in alle opzichten als de SUV van de toekomst. De NEXO ziet er geweldig uit en biedt volop ruimte. De uitrusting (comfort en veiligheid) is ronduit innovatief en maakt echt een sprong vooruit voor het merk Hyundai als geheel. Uiteindelijk rijdt de NEXO zoveel beter dan een conventionele auto, dat het groene karakter bijna een bijzaak is.'

BEKIJK DE VIDEO

Prijzen

De waterstofauto NEXO is er vanaf € 69.995,-. Daarmee is de milieuvriendelijke SUV van Hyundai de scherpst geprijsde waterstofauto van Nederland. Behalve deze opvallend rijk uitgeruste standaardversie kun je ook kiezen voor de NEXO met optiepakket 'Plus Pack' (meerprijs: € 4.000,-) dat een aantal interessante features toevoegt. Met zijn actieradius van 665 km (volgens de nieuwe WLTP-richtlijnen) heeft de NEXO bovendien een ongeëvenaard rijbereik.

4% bijtelling

Zakelijk rijders van de Hyundai NEXO betalen slechts 4 procent bijtelling over het gehele catalogusbedrag. Vanaf 2019 is er, voor de categorie van 4 procent bijtelling, een maximum van € 50.000,- fiscale waarde. Voor bedragen daarboven geldt het bijtellingspercentage van 22 procent. Uitzondering hierop zijn auto’s die op waterstof rijden. Dit is een belangrijk voordeel van de Hyundai NEXO ten opzichte van batterij-elektrische auto's boven de € 50.000,- euro fiscale waarde.

Interessante regelingen

De Hyundai NEXO komt in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Beide regelingen zijn desgewenst te combineren.

Voor ondernemers die fiscaal voordelig willen investeren in een milieuvriendelijke auto is de Hyundai NEXO een goede keuze. Ondernemers kunnen gebruikmaken van de Milieu investeringsaftrek, ook wel de MIA-subsidieregeling genoemd. Via de MIA kan maximaal 36 procent van het investeringsbedrag van deze Hyundai extra afgetrokken worden van de fiscale winst*. De hoogte van de MIA-subsidie is afhankelijk van de CO2-uitstoot en brandstofsoort en geen van beide is van toepassing op de Hyundai NEXO.
Met de VAMIL kan een bedrijf de zakelijke investering op een willekeurig moment afschrijven. De willekeurige afschrijving is beperkt tot 75 procent.

Operationele tankstations

De Hyundai NEXO is vanaf september leverbaar in Nederland. Het aantal operationale waterstoftankstions ligt momenteel op vier: in Rhoon, Arnhem, Delfzijl en Helmond. Dit jaar opent er ook een waterstoftankstation in Den Haag en er liggen plannen voor de bouw van tankstations in Pesse, Breda, Amsterdam, Schiphol, Rotterdam Airport en Utrecht. In 2020 moeten in ons land ten minste twintig waterstoftankstations operationeel zijn.

Bestel jouw Hyundai NEXO

Enthousiast geworden na het lezen van de reacties van de pers? Hoewel de Hyundai NEXO nog niet in de showroom staat, kun je hem al wel bestellen. Vul je gegevens in, dan neemt de dealer zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je gegevens in


* Hyundai Motor Netherlands adviseert fiscaal advies in te winnen bij een financieel of fiscaal specialist en is op geen enkele wijze aansprakelijk voor mogelijke gevolgen van onjuistheden of onvolkomenheden van de inhoud van de calculator.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen