iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

NEXO is de bestverkochte waterstofauto van Nederland

Wanneer je in Nederland een waterstof-elektrisch aangedreven auto tegenkomt, is de kans groot dat het een Hyundai NEXO is. Hyundai is een van de weinige automerken ter wereld die auto’s met een brandstofcel maakt en met zo’n 140 verkochte exemplaren in 2020 is de NEXO – met afstand – de bestverkochte waterstofauto in Nederland. En dit is nog maar het begin.

Dat de NEXO bezig is met een flinke opmars is niet verwonderlijk. De NEXO is een innovatieve elektrische SUV die geavanceerde brandstofceltechnologie combineert met een futuristisch design en geweldige rijeigenschappen. Nog meer voordelen van de NEXO:

  • De NEXO is emissievrij en stoot dus geen schadelijke stoffen uit
  • Hij zuivert juist de lucht door deze te filteren en weer schoon uit te blazen
  • Het tanken van waterstof neemt slechts een handvol minuten in beslag
  • Op een volle tank waterstof kun je tot maar liefst 665 km (volgens WLTP) afleggen
  • De NEXO is een van de allerveiligste auto’s ter wereld
  • Het tanken van waterstof kan op steeds meer plekken in Nederland
Van de waterstofauto Hyundai NEXO werden in 2020 in Nederland zo’n 140 exemplaren verkocht.

12 % bijtelling voor zakelijk rijders

Nog een belangrijk voordeel: als zakelijk rijder betaal je slechts 12 % bijtelling over de gehele cataloguswaarde van de NEXO. Voor elektrische auto’s wordt vanaf 2021 alleen over de eerste € 40.000 12% bijgeteld. Voor bedragen daarboven geldt het bijtellingspercentage van 22 %. Uitzondering hierop zijn auto’s die op waterstof rijden. Dat is een belangrijk voordeel van de Hyundai NEXO ten opzichte van batterij-elektrische auto’s met een fiscale waarde boven de € 40.000,-.

Subsidies voor de Hyundai NEXO

Voor ondernemers die fiscaal voordelig willen investeren in een milieuvriendelijke auto is de Hyundai NEXO ook een goede keuze. Zij kunnen namelijk gebruikmaken van subsidies als de Milieu investeringsaftrek, ook wel de MIA-subsidieregeling genoemd, en de VAMIL*. Hiermee kan een bedrijf de zakelijke investering op een willekeurig moment afschrijven.

De Hyundai NEXO is standaard al zeer rijk uitgerust met o.a. een volledig digitaal instrumentenpaneel.

Leverbaar in twee uitvoeringen

De Hyundai NEXO is leverbaar met keuze uit twee uitvoeringen. Hij is standaard al zeer rijk uitgerust met 17-inch lichtmetalen velgen, een volledig digitaal instrumentenpaneel, stoelbekleding in lederlook, Bluetooth met spraakherkenning en tal van veiligheids- en rijhulpsystemen als Actieve rijbaanassistentie (LKA) en Smart Parking Assist System (SPAS).

Ontdek de NEXO

*Raadpleeg voor de meest actuele informatie rondom deze regelingen de website van de rijksoverheid.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen