iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Rallyteam Hyundai doet weer mee om de prijzen

Hyundai Motorsport doet weer volop mee om de prijzen in het FIA World Rally Championship. Dankzij een tweede (Ott Tänak) en een derde plaats (Thierry Neuville) in de Rally van Kroatië rukte het team in zowel de strijd om de rijders- als de constructeurstitel op naar de tweede plaats. Bekijk hieronder spectaculaire beelden:

Bijna een overwinning in Kroatië

Het had weinig gescheeld of Hyundai was er zelfs met de overwinning vandoor gegaan in Kroatië. In de voorlaatste rit begon het te regenen en het was Ott Tänak die veruit het best met de wisselende omstandigheden omging. Zijn achterstand op Kalle Rovanperä verdween als sneeuw voor de zon en met een ruim een seconde voorsprong ging de Hyundai-coureur de afsluitende powerstage in. Daarin moest Ott Tänak alsnog het hoofd buigen voor de Rovanperä.

Naast Ott Tänak bereikte ook teamgenoot Thierry Neuville het podium. Hij sleepte zich naar de finish met een beschadigde auto en twee lekke banden. Door een goede prestatie in de voorlaatste rit kon de Hyundai-coureur op de laatste dag echter toch nog opschuiven van de vierde naar de derde positie. In het rijdersklassement bezetten Thierry Neuville en Ott Tänak nu respectievelijk de tweede en de vijfde plaats. Bij de constructeurs rukte Hyundai op naar de tweede plaats.

Met een ruim een seconde voorsprong ging Ott Tänak de afsluitende powerstage in. Daarin moest de Hyundai-coureur alsnog het hoofd buigen.

Uitslag Rally van Kroatië

1. Kalle Rovanperä
2. Ott Tänak (Hyundai)
3. Thierry Neuville (Hyundai)

WK-stand rijders

1. Kalle Rovanperä 76 punten
2. Thierry Neuville (Hyundai) 47 punten
3. Craig Breen 30 punten
4. Sébastien Loeb 27 punten
5. Ott Tänak (Hyundai) 27 punten

WK-stand constructeurs

1. Toyota 126 punten
2. Hyundai 84 punten
3. M-Sport Ford 80 punten

In de voorlaatste rit schoof Thierry Neuville op van de vierde naar de derde positie in de Rally van Kroatië.

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?

Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen