iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Rallyteam Hyundai blijft aan de leiding in WK-stand

Hyundai Motorsport gaat na de rally van Kroatië nog steeds aan de leiding in het World Rally Championship (WRC). Thierry Neuville finishte met zijn Hyundai i20 N Rally1 Hybrid als derde achter Sébastien Ogier en Elfyn Evans en dat was voldoende om zijn eerste plaats in het WK-klassement vast te houden.

Een spectaculaire jump van Thierry Neuville in de Rally van Kroatië.

Direct aan de leiding

De start van Thierry Neuville was voortreffelijk. Op de eerste dag nam de Belgische kopman van het rallyteam van Hyundai Motorsport direct de leiding, al voelde hij de hete adem van Elfyn Evans wel voortdurend in de nek. Ondanks een lekke band sloot Neuville de eerste dag af als leider.

Die voorsprong groeide langzaam op de tweede dag. Na acht proeven en bijna 110 kilometer voerde Neuville nog altijd het klassement aan, gevolgd door Evans op 4.9 en Ogier op 11.2 seconden. De winst lang voor het grijpen, maar een slippartij van Neuville op dag 3 gooide roet in het eten.

Omdat ook Evans niet ongeschonden uit de strijd kwam (de rallyrijder uit Wales spinde), was Sébastien Ogier de lachende derde. In de WK-tussenstand blijft Neuville leider en is de kloof met Evans zes punten. De vijfde WK-rally vindt plaats in Portugal, van 9 tot 12 mei in de omgeving rond Porto.

Uitslag Rally van Kroatië

1. Sébastien Ogier
2. Elfyn Evans
3. Thierry Neuville (Hyundai)
4. Ott Tänak (Hyundai)
5. Takamoto Katsuta

WK-stand rijders

1. Thierry Neuville (Hyundai) 86 punten
2. Elfyn Evans 80 punten
3. Adrien Fourmaux 59 punten
4. Ott Tänak (Hyundai) 53 punten
5. Sébastien Ogier 45 punten

WK-stand constructeurs

1. Toyota 176 punten
2. Hyundai 169 punten
3. M-Sport Ford 96 punten

Thierry Neuville finishte als derde in de Rally van Kroatië.

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 Hybrid is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?


Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen