iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai eert Craig Breen met podiumplaats in Rally van Kroatië

Met een mooie derde plaat in de Rally van Kroatië hebben de rallyrijders van Hyundai Motorsport op gepaste wijze hun overleden teamgenoot Craig Breen geëerd. De Ier kwam een week voor de rally om het leven tijdens een testrit. Zijn navigator James Fulton kwam ongedeerd uit de crash. De afgelopen seizoenen eindigde de 33-jarige Breen steevast in de top 10 van het World Rally Championship. Bekijk hieronder de review van de Rally van Kroatië.

Kleuren Ierse vlag

Eén auto van Hyundai Motorsport bleef tijdens de Rally van Kroatië achter in het assistentiepark, die van Craig Breen. Zijn teamgenoten Thierry Neuville en Esapekka Lappi gingen wel van start. Als eerbetoon aan hun overleden teamgenoot waren hun rallyauto’s Hyundai i20 N Rally1 gehuld in de kleuren van de Ierse vlag.

Streep door zege

Thierry Neuville ging prima van start en ging zelfs geruime tijd aan de leiding. Een crash op de tweede dag zette echter een streep door een goed eindresultaat, waarna alle ogen gericht waren op Esapekka Lappi. De Fin finishte uiteindelijk op iets minder dan een minuut knap als derde achter Elfyn Evans die er met de eindzege vandoor ging.

Uitslag Rally van Kroatië

 1. Elfyn Evans
 2. Ott Tänak
 3. Esapekka Lappi (Hyundai)
 4. Kalle Rovanperä
 5. Sébastien Ogier

WK-stand rijders

 1. Sébastien Ogier 69 punten
 2. Elfyn Evans 69 punten
 3. Kalle Rovanperä 68 punten
 4. Ott Tänak 65 punten
 5. Thierry Neuville (Hyundai) 58 punten

WK-stand constructeurs

 1. Toyota 161 punten
 2. Hyundai 132 punten
 3. M-Sport Ford 108 punten
De deelnemers aan de Rally van Kroatië bewijzen Craig Breen, rallyrijder van Hyundai Motorsport, de laatste eer. De Ier kwam een week voor de rally om het leven tijdens een testrit.

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 Hybrid is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen