iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Podiumplaats in de zinderende Mexicaanse hitte

De eerste overwinning van 2023 lijkt nog slechts een kwestie van tijd voor het rallyteam van Hyundai Motorsport. Na twee derde plaatsen in het FIA World Rally Championship eindigde kopman Thierry Neuville in Mexico als tweede in zijn Hyundai i20 N Rally1 Hybrid. Bekijk hieronder de review.

Grote hoogte en zinderende hitte

De Rally van Mexico was dit jaar de eerste race op gravel. Zowel de grote hoogte (tot 2.700 meter boven de zeespiegel) als de zinderende hitte vormt een enorme belasting voor de motoren, waarbij sommige krachtbronnen tot 20% van hun vermogen verliezen.

Desondanks had Hyundai Motorsport lange tijd de beste papieren in handen op de overwinning. Esapekka Lappi kende een goede start in Mexico en ging geruime tijd aan de leiding, maar verloor in de elfde klassementsrit de controle over zijn auto en moest opgeven.

Door de crash van zijn teamgenoot schoof Thierry Neuville op van de derde naar de tweede plaats. In de tussenstand van het FIA World Rally Championship leidt Sébastien Ogier met 56 punten, gevolgd door voor Thierry Neuville met 53 punten.

Uitslag Rally van Mexico

 1. Sébastien Ogier
 2. Thierry Neuville (Hyundai)
 3. Elfyn Evans
 4. Kalle Rovanperä
 5. Dani Sordo (Hyundai)

WK-stand rijders

 1. Sébastien Ogier 56 punten
 2. Thierry Neuville (Hyundai) 53 punten
 3. Kalle Rovanperä 52 punten
 4. Ott Tänak 47 punten
 5. Elfyn Evans 44 punten

WK-stand constructeurs

 1. Toyota 127 punten
 2. Hyundai 100 punten
 3. M-Sport Ford 73 punten
Thierry Neuville (rechts) en zijn navigator Martijn Wydaeghe vieren hun podiumplaats in de Rally van Mexico.

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 Hybrid is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen