iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Twee podiumplaatsen voor rallyteam Hyundai Motorsport in Zweden

Hyundai Motorsport krijgt de smaak te pakken in het World Rally Championship. In de sneeuw in Zweden eindigde Craig Breen (Ierland) als tweede en noteerde teamgenoot Thierry Neuville (België) een keurige derde plaats. Na zijn goede optreden in de Rally van Monte Carlo (derde) handhaaft de kopman van Hyundai Motorsport zich daarmee in de top-3 van het algemeen klassement. Bekijk de spectaculaire beelden.

Opmars na matige start

Thierry Neuville kende een matige start in Zweden. De grieperige titelpretendent kon aanvankelijk geen potten breken, maar herstelde zich een dag later met maar liefst vier snelste tijden in zeven proeven. In de tussenstand rukte hij op van de zesde naar de derde plaats.

Op de laatste dag voegde Thierry Neuville daar nog maar eens een snelste tijd aan toe. De Belg lag op koers om de Rally van Zweden met een tweede plaats af te sluiten, maar een klein missertje gooide roet in het eten. Craig Breen finishte zo als tweede achter winnaar Ott Tänak.

Uitslag Rally van Zweden

 1. Ott Tänak
 2. Craig Breen (Hyundai)
 3. Thierry Neuville (Hyundai)
 4. Kalle Rovanperä
 5. Elfyn Evans

WK-stand rijders

 1. Ott Tänak 41 punten
 2. Kalle Rovanperä 38 punten
 3. Thierry Neuville (Hyundai) 32 punten
 4. Elfyn Evans 29 punten
 5. Sébastien Ogier 26 punten

WK-stand constructeurs

 1. Toyota 80 punten
 2. Hyundai 66 punten
 3. M-Sport Ford 51 punten
Thierry Neuville kende een matige start in de Rally van Zweden, maar herstelde zich knap en finishte uiteindelijk als derde.

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 Hybrid is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen