iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai Motorsport vol vertrouwen naar rallyseizoen 2024

Met in totaal 2 overwinningen (Rally van Sardinië en Rally van Centraal-Europa), 15 podiumplekken en 67 etappezeges heeft Hyundai Motorsport het World Rally Championship 2023 succesvol afgesloten. In de strijd om de constructeurstitel eindigde het rallyteam als tweede en dat biedt genoeg perspectief voor het nieuwe seizoen waarin Hyundai Motorsport opnieuw een gooi wil doen naar de wereldtitel.

In de afsluitende rally in Japan kon geen derde overwinning aan de erelijst worden toegevoegd. Esapekka Lappi was met een vierde plaats de hoogst genoteerde Hyundai-rijder. De Fin is ook volgend jaar verzekerd van een dienstverband bij Hyundai Motorsport. Wel zal hij zijn stoeltje delen met een andere coureur. Wie dat is wordt later bekendgemaakt. Thierry Neuville en Ott Tänak werken in 2024 wel een volledig programma af. Bekijk hieronder de spectaculaire beelden van de Rally van Japan.

Uitslag Rally van Japan

1. Elfyn Evans
2. Sébastien Ogier
3. Kalle Rovanperä
4. Esapekka Lappi (Hyundai)
5. Takamoto Katsuta

WK-stand rijders

1. Kalle Rovanperä 250 punten
2. Elfyn Evans 216 punten
3. Thierry Neuville (Hyundai) 189 punten
4. Ott Tänak 174 punten
5. Sébastien Ogier 133 punten

WK-stand constructeurs

1. Toyota 548 punte
2. Hyundai 432 punten
3. M-Sport Ford 287 punten

Rallyrijder van Hyundai Motorsport Esapekka Lappi in actie in de Rally van Japan.

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 Hybrid is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?


Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen