iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

NIEUW: prijzen van de KONA Electric bekend!

Altijd al willen rijden in een volledig elektrische SUV? Dat kan nu al voor € 39.195,-. Met deze zeer scherpe vanafprijs staat de Hyundai KONA Electric vanaf augustus bij jouw Hyundai-dealer in de showroom. ’s Werelds eerste 100% elektrische SUV heeft een rijbereik van maar liefst 482 km en een voor zakelijk rijders gunstige 4% bijtelling. Wat houdt je nog tegen?

Ontdek de KONA Electric

 

Hyundai KONA Electric uitvoeringen

De Hyundai KONA Electric wordt geleverd in drie uitvoeringen: Comfort, Fashion en Premium. De KONA Electric Comfort is leverbaar vanaf € 39.195, de zeer complete KONA Electric Fashion vanaf € 41.495,- en de rijk uitgeruste KONA Electric Premium vanaf € 44.995,-. Deze topversie arriveert eind augustus in Nederland. De uitvoeringen Comfort en Fashion worden in 2019 verwacht, maar kunnen wel alvast worden besteld.

Alle bijzonderheden van de Hyundai KONA Electric op een rij:

 • Vanafprijs Hyundai KONA Electric Comfort 64 kWh € 39.195,-
 • Eerste volledig elektrisch aangedreven compacte SUV in Europa
 • Keuze uit drie uitvoeringen: Comfort, Fashion en Premium
 • Actieradius 64 kWh-versie 482 kilometer (WLTP)
 • In 54 minuten is batterij tot 80 procent op te laden (met snellader)
 • 0-100 km/u in 7,6 seconden
 • Topsnelheid 167 km/u
 • Slechts 4% bijtelling
 • Wegenbelastingvrij

 

Hyundai KONA Electric actieradius

De long-range batterij van de Hyundai KONA Electric neemt vanwege de riante actieradius van 482 km alle beperkingen voor elektrisch rijden weg. Het energieverbruik komt uit op 15,2 kWh/100 kilometer (volgens WLTP-richtlijnen). Deze topversie met zijn accupakket van 64 kWh wordt aangedreven door een 204 pk (150 kW) en 395 Nm sterke elektromotor. Dankzij dit riante vermogen is de KONA Electric zeer fun-to-drive.

Hyundai KONA Electric kleuren

Je kunt kiezen uit in totaal zeven exterieurkleuren en drie kleuren voor het dak en de zijspiegels. Er is keuze uit de exterieurkleuren Chalk White, Dark Knight, Tangerine Comet, Ceramic Blue, Pulse Red, Acid Yellow en Galactic Grey. Het dak en de zijspiegels zijn leverbaar in de kleuren Phantom Black, Dark Knight en Chalk White. In totaal zijn er 21 kleurencombinaties mogelijk.

 

Hyundai elektrische modellen

Met de volledig elektrische Hyundai KONA Electric en IONIQ Electric en de waterstofauto Hyundai NEXO heeft Hyundai drie uitgesproken duurzame modellen in huis. Deze zero emissie-auto’s vallen alle drie in de voor zakelijk rijders gunstige 4% bijtellingscategorie. En dan zijn er ook nog de Hyundai IONIQ Hybrid en Plug-in Hybrid die een zuinige brandstofmotor combineren met de energie van een oplaadbare batterij.

18 elektrische Hyundai's in 2025

Wie elektrisch wil rijden kan bij Hyundai dus alle kanten op. In totaal lanceert Hyundai de komende jaren maar liefst veertien groene modellen. Rond 2025 moet dat aantal zijn gegroeid tot achttien, waaronder:

 • 8 hybrides
 • 4 plug-in hybrides
 • 5 volledig elektrische auto’s
 • 1 waterstofauto

 

Hyundai KONA Electric bestellen

Meer weten over de Hyundai KONA Electric? Op deze speciale pagina vertellen we je alles over deze volledig elektrische SUV. Je kunt de Hyundai KONA Electric ook al bestellen. Vul je gegevens in, dan neemt de dealer zo snel mogelijk contact op.

 

Vul je gegevens in

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen