iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Ott Tänak bezorgt rallyteam Hyundai tweede WK-zege van het jaar

Hyundai Motorsport heeft zijn tweede WK-overwinning van 2022 binnen. Samen met zijn navigator Martin Järveoja reed Ott Tänak in zijn Hyundai i20 N Rally1 naar een klinkende zege in de Rally van Finland. Het was de tweede keer dit jaar dat de voormalig wereldkampioen uit Estland winnend over de streep kwam. De rallyrijder uit Estland schoof daarmee op naar de tweede plaats in het World Rally Championship (WRC). Bekijk hieronder de spectaculaire review.

Geen vuiltje aan de lucht

Eigenlijk was er de hele rally geen vuiltje aan de lucht voor Ott Tänak. De Est schoot fantastisch uit de startblokken en won op vrijdag drie van acht klassementsritten. Daarmee nam hij een voorsprong die hij niet meer uit handen gaf. Alleen de Fin Kalle Rovanperä, leider in de stand om het WK, wist in zijn thuisrally in het spoor van Ott Tänak te blijven.

Voor Ott Tänak was het zijn derde overwinning op rij in Finland. Hij won de Rally van de duizend meren al in 2018 en 2019. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe behaalden een vijfde plaats. De Belgen wonnen de eerste etappe van de rally op donderdagavond en zorgden ervoor dat Hyundai Motorsport van start tot finish aan de leiding ging.

Uitslag Rally van Finland

1. Ott Tänak (Hyundai)
2. Kalle Rovanperä
3. Esapekka Lappi
4. Elfyn Evans
5. Thierry Neuville (Hyundai)

WK-stand rijders

1. Kalle Rovanperä 198 punten
2. Ott Tänak (Hyundai) 104 punten
3. Thierry Neuville (Hyundai) 103 punten
4. Elfyn Evans 94 punten
5. Takamoto Katsuta 81 punten

WK-stand constructeurs

1. Toyota 339 punten
2. Hyundai 251 punten
3. M-Sport Ford 174 punten

Rallyrijder van Hyundai Motorsport Ott Tänak vliegt naar de overwinning in de Rally van Finland.

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?

Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen