iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Op ontdekkingsreis in Hyundai Motorstudio in Goyang

Er is een futuristisch ruimteschip verrezen in Goyang, een satellietstad van Seoul in Zuid-Korea. Deze Hyundai Motorstudio is het grootste themapark over auto’s in Zuid-Korea. In de Hyundai Motorstudio Goyang zet het merk de auto niet alleen neer als vervoersmiddel, maar als een echte beleving.

Na Moskou in Rusland en Seoul (2x) en Hanam in Zuid-Korea is die van Goyang de vijfde Hyundai Motorstudio wereldwijd en meteen ook de grootste. De studio telt veertien verdiepingen, waarvan vijf ondergronds. Naast vermakelijk is een bezoek ook erg leerzaam en interactief. Hierna weet je alles over het productieproces, de werking van auto’s en de nieuwste modellen van Hyundai. Uiteraard kun je tijdens een bezoek je eigen Hyundai laten inspecteren door het Hyundai Service Center Goyang, dat in het gebouw gevestigd is.

Interactief door het productieproces
In de expositieruimtes toont Hyundai je onder meer auto’s uit het heden en verleden en de band tussen het merk en het FIA World Rally Championship (WRC). Je wordt op een interactieve manier meegenomen door het hele productieproces van een nieuwe Hyundai, waarbij je ziet, hoort en voelt hoe een auto wordt gemaakt. Hierbij is aandacht voor de diverse onderdelen van een auto, de motor, het materiaal dat Hyundai gebruikt, het spuiten van de auto, veiligheid én duurzaamheid.

Airbag Wall
Opvallend is de enorme ‘Connect Wall’, waarop het expositiecentrum films vertoont. Erg leuk is de ‘Airbag Wall’, die volledig uit airbags bestaat. De airbags reageren op je geluiden, warmte en bewegingen. De Hyundai Motorstudio is geschikt voor presentaties, introducties en zelfs voor concerten! Uiteraard is er ook aan de innerlijke mens gedacht, met een café en een restaurant met prachtig dakterras.

Dezelfde ontwerpers als Eye Filmmuseum
De Oostenrijkse DMAA Corporation is verantwoordelijk voor het design van de nieuwe Motorstudio, die het uiterlijk heeft van een zwevend ruimteschip. Dit architectenbureau was eerder verantwoordelijk voor het ontwerp van het Eye Filmmuseum in Amsterdam en het Porsche Museum in Stuttgart.

Shaped Sky
Het gebouw kreeg drie kenmerken mee: Shaped Sky, Landscape en Vertical Green. Shaped Sky staat voor de bovenverdieping, waarop je door het gebruik van veel glas het idee hebt dat je over het landschap ‘zweeft’. Landscape staat voor de open verbindingen tussen ruimtes en binnen en buiten. Verder is er veel verticaal groen gebruikt om de duurzaamheid van het gebouw te tonen, het binnenklimaat gezond te houden en de relatie tussen ‘lucht en aarde’ te laten zien.

Hyundai Motorstudio
De Motorstudio is een nieuw concept van Hyundai. De eerste opende drie jaar geleden in Seoul. In 2015 volgde een Motorstudio in Moskou en de Digital Hyundai Motorshow in Seoul. Vorig jaar opende een expositiecentrum in het Zuid-Koreaanse Hanam en die in Goyang opende in maart van dit jaar. De volgende Hyundai Motorstudio komt in Beijing.

Website: http://motorstudio.hyundai.com/goyang/en/ln/main.do

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen