iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Overnachten in de KONA Electric? Geen probleem met de Utility mode!

Overnachten in de auto op weg naar een verre bestemming? Dan wil je voor het slapengaan misschien nog wel even wat muziek luisteren of een film kijken op de laptop. Normaal gesproken is dat niet mogelijk zonder (regelmatig) de motor te laten draaien, anders raakt de accu in een mum van tijd leeg. Gelukkig heeft Hyundai dáár wat op gevonden: de Utility mode, ook wel de kampeermodus.

De Utility mode – een primeur in de KONA Electric – is een superhandige vinding voor iedereen die langere tijd in de auto wil/moet doorbrengen zonder deze te gebruiken waar hij in de eerste plaats voor bedoeld is, namelijk van a naar b rijden. Bijvoorbeeld als je lange tijd stilstaat in een file, of wanneer je wilt overnachten op reis naar een verre bestemming. Motor uit, Utility mode aan en klaar is kees.

Geen onnodige belasting van de batterij

De Utility mode zorgt ervoor dat allerlei functies in de KONA Electric beschikbaar blijven zonder dat de batterij onnodig wordt belast. Met de Utility mode ingeschakeld kun je dus – met de motor uit – gewoon blijven luisteren naar het audiosysteem, je smartphone verbinden met een usb-kabel, gebruikmaken van de 12-voltaansluiting – om er bijvoorbeeld elektrische apparaten als een koelbox op aan te sluiten – en de airco aanzetten. Wel zo behaaglijk als het buiten heel erg warm of juist hartstikke koud is.

Kom de Utility mode zelf uitproberen

Benieuwd hoe de Utility mode nu precies werkt? Kom deze slimme functie dan zelf eens uitproberen bij de Hyundai-dealer. Daar staat altijd wel een KONA Electric voor je klaar. Wel graag van tevoren even een afspraak maken.

Vind een Hyundai-dealer

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen