iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Elektrische dubbeldekker: is dit de bus van de toekomst?

Steeds meer automobilisten kiezen voor een elektrische auto. Omdat het goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee (want: 4 % bijtelling voor zakelijk rijders). Neem je liever de bus? Ook dat kan straks op een milieuvriendelijke manier. Hyundai heeft namelijk plannen voor een elektrische dubbeldekker. En zo gaat hij er ongeveer uitzien:

De elektrische dubbeldekker van Hyundai heeft een rijbereik van 300 km.

Rijbereik van 300 km

Om zo’n dubbeldekker in beweging te krijgen is veel energie nodig. Aan boord bevindt zich dan ook een accupakket met een capaciteit van maar liefst 384 kWh. De accu drijft een 321 pk sterke elektromotor aan en opladen duurt 72 minuten. Het rijbereik van de dubbeldekker bedraagt 300 km.

Plaats voor 70 passagiers

De ingenieurs van Hyundai hebben achttien maanden gewerkt aan dit eerste prototype. De dubbeldekker biedt plaats aan 70 passagiers: 11 beneden en 59 op het bovendek. Nog meer cijfertjes: de bus is 12,9 meter lang en 3,99 meter hoog.

De elektrische dubbeldekker van Hyundai biedt plaats aan 70 passagiers.

Groenste automerk ter wereld

De elektrische dubbeldekker sluit perfect aan bij de ambities van Hyundai om binnen afzienbare tijd uit te groeien tot het groenste automerk ter wereld. We zijn het enige automerk ter wereld dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen.

Elektrische Hyundai-familie

De elektrische Hyundai-familie bestaat uit de volledig elektrisch aangedreven KONA Electric en IONIQ Electric (beide met 4 % bijtelling), de IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid en de waterstofauto NEXO (ook met 4 % bijtelling).

Kies jouw favoriet

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen