iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Norbert Michelisz in een Hyundai i30 N TCR naar de wereldtitel

Opnieuw levert Hyundai de snelste auto in de FIA World Touring Car Cup (WTCR). Nadat vorig jaar Gabriele Tarquini in een Hyundai i30 N TCR de titel in het toerwagenkampioenschap greep, toonde Norbert Michelisz zich dit jaar de sterkste. In zijn Hyundai i30 N TCR liet de Hongaar zich op het Sepang International Circuit in Maleisië kronen tot FIA WTCR-kampioen.

Met een sterk optreden in de voorlaatste race in Macau had Michelisz, rijdend voor BRC Hyundai N Squadra Corse, in november de leiding overgenomen in de tussenstand van het WK. Met een totaal van 316 punten reisde hij af naar het finaleweekeinde in Maleisië. Daar was de strijd nog alleszins beslist. Behalve Michelisz waren nog drie andere coureurs kansrijk in de strijd om het kampioenschap in het FIA WTCR.

Norbert Michelisz viert zijn titel in het FIA World Touring Car Cup.

Enige echte kampioen

In het natte en turbulente slotweekend van het FIA WTCR op het circuit van Sepang liet Norbert Michelisz zien waarom hij de enige echte kampioen is. Waar zijn concurrenten een voor een sneuvelden, hield hij zijn Hyundai i30 TCR ondanks de zeer slechte weersomstandigheden keurig op de baan. Uiteindelijk was een vijfde plaats in de laatste race voldoende om de wereldtitel veilig te stellen.

Merkentitel in WRC

Het wereldkampioenshap in de FIA World Touring Car Cup is het zoveelste succes van Hyundai’s high-performance-label N. Behalve de voorwielaangedreven Hyundai i30 N TCR met de 350 pk sterke 2,0-liter turbomotor levert de sportdivisie van Hyundai ook de 275 pk sterke vierwielaangedreven rallyauto i20 WRC. Met deze bolide greep Hyundai dit jaar de merkentitel in het FIA World Rally Championship (WRC). 

Norbert Michelisz aan de leiding in zijn Hyundai i30 N TCR.

Ontwikkeld in Alzenau

Sinds 2015 is Hyundai N actief op het hoogste niveau van de internationale autosport, met successen in het FIA World Rally Championship, de FIA World Touring Car Cup, de VLN-series op de Nürburgring, de Pirelli World Challenge en de loodzware 24-uursrace van de Nürburgring. De sportauto’s van Hyundai worden ontwikkeld en gebouwd door Hyundai Motorsport in het Duitse Alzenau.

Stap zelf in de Hyundai i30

De Hyundai i30 N TCR is afgeleid van de hatchback Hyundai i30. Kennismaken met deze stoere middenklasser? Kom hem bewonderen bij de dichtstbijzijnde Hyundai-dealer. Of maak een gratis proefrit in de Hyundai i30.

Maak een gratis proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen