iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nog meer focus op elektrificatie

De verwachtingen rond de IONIQ 5 zijn hoog gespannen. Met de komst van dit gloednieuwe 100 % elektrische model breekt een nieuw tijdperk aan op het gebied van emissievrije mobiliteit, een periode waarin Hyundai zijn voorsprong in de wereld van geëlektrificeerde voertuigen nog verder wil vergroten. Momenteel biedt Hyundai 15 geëlektrificeerde modellen aan in Europa en dat gaan er in de (nabije) toekomst nog veel meer worden.

De lancering van de IONIQ 5 laat niet lang meer op zich wachten. Het is het allereerste model van het gloednieuwe line-up-merk van Hyundai, IONIQ, dat zich exclusief richt op 100 % elektrische voertuigen. De IONIQ 5 wordt gebouwd op het gloednieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Hyundai heeft dit platform exclusief voor de volgende generatie elektrische auto’s ontwikkeld.

560.000 elektrische auto’s per jaar in 2025

Na de IONIQ 5 zal Hyundai de komende vier jaar wereldwijd nog eens elf batterij-elektrische auto’s lanceren. In 2040 wil Hyundai zijn wereldwijde auto-line-up volledig geëlektrificeerd hebben en streeft het naar 8-10 procent van de wereldwijde markt voor 100 % elektrische auto’s. Hyundai is van plan om tegen 2025 wereldwijd 560.000 batterij-elektrische auto’s per jaar te verkopen en zo uit te groeien tot een top 3-fabrikant van emissievrije voertuigen.

Een van de jongste modellenreeksen in Europa

Hyundai begon 2021 met een van de jongste modellenreeksen in Europa. 95 procent van de vloot is jonger dan 18 maanden. Vorig jaar introduceerde Hyundai geëlektrificeerde versies voor ruim driekwart van de beschikbare modellen in Europa. Tegenwoordig vertegenwoordigen Hyundai-modellen de meest uiteenlopende reeks aandrijflijnen op de markt; van schone en zuinige benzine- en dieselmotoren tot mild hybride, volledig hybride, plug-in hybride, batterij-elektrische en zelfs waterstof-elektrische voertuigen.

Reserveer jij binnenkort (als eerste) de IONIQ 5?

De wereldpremière van de IONIQ 5 vindt binnenkort plaats. Wil jij straks als een van de eersten rijden in de IONIQ 5? Reserveer hem dan op tijd! Dat kan vanaf het moment dat de IONIQ 5 officieel is gepresenteerd. Wanneer dat precies gebeurt? Je leest het allemaal in de speciale IONIQ-nieuwsbrief. Meld je snel aan, dan mis je niets!

Inschrijven nieuwsbrief

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen