iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Documentaire geeft boeiend kijkje achter de schermen van IONIQ

Met zijn imposante voorkomen is de IONIQ 5 niet meer weg te denken uit het straatbeeld en ook de gloednieuwe IONIQ 6 wint razendsnel aan populariteit. Best indrukwekkend voor een label dat dat nog maar heel kort bestaat. Over het vroege begin en de snelle opmars van het line-up-merk van Hyundai is nu een boeiende documentaire gemaakt, getiteld Defying Convention. Bekijk hieronder de korte versie. De volledige documentaire zie je hier.

Defying Convention: breken met gewoontes

Defying Convention geeft een boeiend kijkje achter de schermen van IONIQ. De titel van de documentaire betekent zoveel als ‘breken met gewoontes’ en laat zien dat het succes van IONIQ geen kwestie van geluk is, maar het resultaat van een radicaal nieuwe aanpak en een progressieve spirit.

De presentatie van Defying Convention is in handen van Erin Baker, een gerenommeerd autojournalist en jurylid van de verkiezing World Car of the Year. Zij spreekt medewerkers, leidinggevenden en ingenieurs van Hyundai die hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van de IONIQ 5, het eerste model van Hyundai’s line-up-merk.

Ook krijgt de kijker een inkijkje in het denkproces achter de ontwikkeling van geavanceerde technologieën zoals het Electric Global Modular Platform (E-GMP) en Vehicle-to-Load (V2L) waardoor de IONIQ 5 wereldwijd zoveel erkenning kreeg.

Een revolutie in elektrisch rijden

IONIQ legt zich volledig toe op de ontwikkeling van batterij-elektrisch aangedreven auto’s (BEV) en heeft in korte tijd voor een revolutie gezorgd in de wereld van elektrisch rijden. De IONIQ 5 is wereldwijd een verkooptopper en ontving talloze internationale onderscheidingen. De IONIQ 6 werd dit jaar gelanceerd en onderstreept Hyundai’s leiderschap op het gebied van elektrificatie en toekomstige mobiliteit.

In de nabije toekomst introduceert Hyundai onder de naam IONIQ nog een volledig elektrisch model: de IONIQ 7. Dat is een grote elektrische SUV waarvan vorig jaar op de AutoMobility LA in Los Angeles een studiemodel werd gepresenteerd, genaamd SEVEN.

Daarnaast blijft Hyundai breken met gewoontes door zich nog meer te focussen op slimme mobiliteitsoplossingen, geëlektrificeerde high performance-modellen van zijn N-label, robotica, Advanced Air Mobility (AAM), Purpose Built Vehicles (PBV) en de ontwikkeling van slimme toekomstige steden. Benieuwd hoe de mobiliteit van morgen er volgens Hyundai uitziet?
Ontdek de wereld van Hyundai

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen