iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai investeert 16,5 miljard euro in elektrische mobiliteit

Hyundai maakt er geen geheim van de groenste autofabrikant ter wereld te willen worden. Met de productie van een hele reeks elektrisch aangedreven auto’s willen we de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum beperken en uiteindelijk zelfs volledig uitsluiten. Om rond het jaar 2030 deel uit te kunnen maken van de wereldwijde top 3 van EV-fabrikanten, trekt Hyundai Motor Group (HMG), waartoe behalve Hyundai ook Kia, Genesis en Hyundai MOBIS behoren, 16,5 miljard euro uit.

HMG wil de jaarlijkse productie van elektrische auto’s de komende zeven jaar uitbreiden tot 1,51 miljoen exemplaren in Korea en 3,64 miljoen exemplaren wereldwijd. De grootschalige investering van 16,5 miljard euro is bedoeld om het EV-ecosysteem in Korea te moderniseren en de positie van HMG in de wereldwijde auto-industrie verder te versterken.

De nieuwe Hyundai KONA Electric.

Nieuw platform

Ook gaat HMG zwaar investeren in R&D, zoals de ontwikkeling van een nieuw platform voor de volgende generatie elektrische auto’s, uitbreiding van het modellengamma, ontwikkeling van essentiële componenten en geavanceerde technologie en nieuwe onderzoeksfaciliteiten. HMG wil ook de technologische ontwikkeling met zijn partners bevorderen.

Om de prestaties van elektrische auto’s te kunnen verbeteren is een verdere ontwikkeling van platforms van de volgende generatie noodzakelijk. HMG gaat daarvoor speciale platforms ontwikkelen voor elke voertuigklasse. Bovendien wordt gewerkt aan een snelle laadinfrastructuur om het oplaadgemak voor berijders van een elektrische auto te vergroten.

De volledig elektrische Hyundai IONIQ 5.

31 EV-modellen

Op basis van de voortdurende investeringen én de EV-verkopen van Hyundai, Kia en Genesis, verwacht HMG rond 2030 tot de wereldwijde top 3 van EV-fabrikanten te behoren. In dat jaar omvat het modellengamma van HMG in totaal 31 EV-modellen van Hyundai, Kia en Genesis. Na de IONIQ 5 in 2022 en de IONIQ 6 in 2023 lanceert Hyundai in 2024 de IONIQ 7.

Sinds vorig jaar is Hyundai de op twee na grootste autofabrikant ter wereld. Vorig jaar verkocht het in totaal 3.942.925 auto’s, een stijging van 1,3 procent ten opzichte van 2021. Dit jaar mikt Hyundai op een totale verkoop van meer dan 4,32 miljoen auto’s. Waaronder opnieuw een flink aantal geëlektrificeerde modellen zoals de nieuwe KONA Electric. Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen