iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nieuwe teaservideo van de IONIQ 5

Hyundai gaat zich nog nadrukkelijker toeleggen op elektrisch rijden en lanceert de komende jaren achtereenvolgens de IONIQ 5, de IONIQ 6 en de IONIQ 7. Deze modellen maken deel uit van de nieuwe, 100% elektrisch toegewijde modellenlijn van Hyundai, genaamd IONIQ. Met onderstaande teaservideo geeft Hyundai alvast een voorproefje van wat er te wachten staat:

De video van 30 seconden, getiteld ‘The New Horizon of EV’, is geïnspireerd op de nog te onthullen ontwerpdetails van de IONIQ 5, het allereerste model uit de nieuwe IONIQ-line-up die we begin 2021 mogen begroeten. In de video legt Hyundai de nadruk op drie bijzondere highlights van het nieuwe model:

  • ‘Extra Power for Life’ – vestigt de aandacht op de nieuwe functie vehicle-to-load (V2L) waarmee andere elektrische apparaten van energie kunnen worden voorzien.
  • ‘Extra Time for You’ – benadrukt de indrukwekkende laadmogelijkheden
  • ‘Extraordinary Experiences’ – verwijst naar de binnenkort aan te kondigen reeks features van de IONIQ 5.

Eerste model op speciaal E-GMP-platform

Binnen de nieuwe, 100% elektrisch toegewijde modellenlijn IONIQ introduceert Hyundai de komende drie jaar drie innovatieve batterij-elektrische voertuigen (BEV’s), waarvan de IONIQ 5 de allereerste is. Het is het eerste model van Hyundai dat van het speciale E-GMP-platform afkomstig is, bestemd voor de nieuwe elektrische modellen van Hyundai.

E-GMP staat voor Electric-Global Modular Platform en is speciaal ontworpen voor BEV’s. Het nieuwe, innovatieve platform biedt enorme voordelen op het gebied van prestaties, resulteert in een verbeterde rijdynamiek, zorgt voor een groter rijbereik, omvat talrijke veiligheidsvoorzieningen en optimaliseert de interieur- en bagageruimte.

Een CUV gebaseerd op de 45 Concept EV

De IONIQ 5 is een middelgrote CUV die gebaseerd is op de 45 Concept EV die indruk maakte op de autoshow van Frankfurt in 2019. De ontwerpers van IONIQ 5 haalden inspiratie uit het verleden en combineerden die met geavanceerde parametrische pixels; een nieuw en uniek designelement dat ook de andere IONIQ-modellen zal kenmerken.

In 2022 volgt de IONIQ 6. Dit wordt een sportsedan op basis van de Hyundai Concept EV Prophecy die afgelopen maart onthuld werd. De IONIQ 7, een grote CUV, maakt in 2023 zijn opwachting. Op de hoogte blijven van het nieuws rond onze nieuwe elektrische modellen? Meld je dan aan voor de speciale IONIQ-nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen