iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Het e-GMP-platform van de IONIQ 5: een wonder der techniek

Aan de buitenkant zie je het niet, maar van alles wat op en aan de IONIQ 5 zit is dit misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van deze elektrische auto: het E-GMP-platform. Deze afkorting staat voor Electric Global Modular Platform en daarmee wordt in simpele bewoordingen de onderkant of bodemplaat van het voertuig bedoeld, zeg maar de basis waarop de hele auto is gebouwd. En die basis is allesbepalend voor heel belangrijke facetten van de auto, zoals de binnenruimte, de rijkwaliteiten, de actieradius en ga zo maar door.

De IONIQ 5 is het allereerste model van Hyundai dat gebruikmaakt van het revolutionaire e-GMP-platform. Dit nieuwe platform is speciaal ontwikkeld voor batterij-elektrische voertuigen (BEV’s) en door zijn modulaire karakter is het geschikt voor auto’s in verschillende segmenten. Handig, want de toekomstige IONIQ 6 en 7 zullen ook op dit platform worden gebouwd. Maar het e-GMP-platform biedt nog tal van andere voordelen. Kijk maar naar de infographic hieronder (klik op de afbeelding voor een grote weergave):

IONIQ 5: keuze uit 2 batterijpakketten

De IONIQ 5 is een absolute doorbraak op het gebied van elektrisch rijden. Deze CUV (Crossover Utility Vehicle) is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten – 58 en 73 kWh – en achterwiel- of vierwielaandrijving. Alle versies bieden een uitstekende actieradius, tot wel 481 kilometer (volgens WLTP), en hebben een topsnelheid van 185 km/u.

IONIQ 5: verkrijgbaar vanaf € 43.500

De IONIQ 5 verschijnt deze zomer in de showroom en is er vanaf € 43.500. Dit betreft de achterwielaangedreven IONIQ 5 met 58 kWh-batterij in de uitvoering Style. Op de prijslijst staan ook de achterwielaangedreven IONIQ 5 met 73 kWh-batterij en de vierwielaangedreven IONIQ 5 met 73 kWh-batterij. Behalve de Style zijn er nog drie uitvoeringen: Connect, Connect+ en Lounge.

Bekijk alle prijzen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen