iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nederlander Pieter Schothorst met Hyundai i30 N in 24 uursrace Nürburgring

Nu al de Hyundai i30 N in volle glorie bewonderen? Dat kan tijdens de 24 uursrace Nürburgring, een van de uitdagendste uithoudingsraces ter wereld. Nóg een reden om te komen kijken is de Nederlandse coureur Pieter Schothorst. Hij kruipt op de Nordschleife achter het stuur van de bijna productierijpe Hyundai i30 N.

‘Deze wedstrijd is een uitgelezen kans om te zien hoe de Hyundai i30 N reageert onder de meest extreme omstandigheden’, aldus Albert Biermann, baas van het N-sportlabel van Hyundai. ‘De data die we tijdens de 24-uursrace binnenkrijgen, gebruiken we om de Hyundai i30 N verder te perfectioneren voordat hij in productie gaat.’

2,0 liter turbomotor
De Hyundai i30 N is gebaseerd op de gewone Hyundai i30, maar onderhuids zullen de twee enorm verschillen. Voor de aandrijving zorgt een geheel nieuw ontwikkelde 2,0-liter turbomotor. Bovendien heeft de sportversie een andere versnellingsbak, andere ophanging, ander remsysteem en andere dempers.

Niet zomaar een ‘hot hatch
Volgens Albert Biermann is de Hyundai i30 N niet zomaar een ‘hot hatch. ‘Met de Hyundai i30 N willen we een sportauto op de markt brengen die direct en met veel gevoel stuurt én veel feedback geeft op zowel de racebaan als de openbare weg. De Hyundai i30 N moet eigenlijk de gemakkelijkst te rijden sportauto zijn die door iedereen met het grootste plezier en met het grootste gemak kan worden bestuurd.’

Met twee teams deel in de SP3T klasse
Tijdens de 24 uursrace Nürburgring neemt Hyundai met twee teams deel in de SP3T klasse (1.6 tot 2.0 liter turbomotoren). De Hyundai i30 N is special voor deze race uitgerust met een 2.0-liter turbo benzinemotor gekoppeld aan een handgeschakelde zes versnellingsbak. Dat is dezelfde krachtbron en transmissie die in de productieversie van de Hyundai i30 N worden gemonteerd.

Speciale racebanden en remschijven
Voor deelname aan de 24-uurs race Nürburgring worden de auto’s uitgerust met een speciaal door de FIA gehomologeerde rolkooi, brandblusser en racestoel. Om de grip op het circuit te verbeteren worden er bovendien speciale racebanden en remschijven gemonteerd. Verder is de auto gelijk aan de toekomstige productieauto die in het najaar bij de Hyundai-dealer staat.

Maak kennis met de nieuwe Hyundai i30
De Hyundai i30 N is afgeleid van de nieuwe Hyundai i30. Kennismaken met deze stoere middenklasser? Dat kan! Kom hem bewonderen bij uw Hyundai-dealer. Of ontdek hem op onze website hyundai.nl.


Ontdek de Hyundai i30

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen