iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hot hatch Hyundai i30 N slaagt cum laude op Nürburgring

Goed nieuws voor iedereen die uitkijkt naar de komst van de Hyundai i30 N: ook de laatste testkilometers van de hot hatch zijn succesvol verlopen. Tijdens de 24 uur van de Nürburgring slaagden de twee deelnemende Hyundai’s i30 N cum laude voor hun laatste examen. Dit najaar start de productie van de sportieve hatchback.

‘De 24-uursrace op de Nürburgring was een groot succes’, sprak Albert Biermann, baas van het N-sportlabel van Hyundai, tevreden. ‘De data die we tijdens de race hebben verzameld, gebruiken we om de Hyundai i30 N verder te perfectioneren voordat hij in productie gaat.’

244 rondjes
Beide Hyundai’s i30 N legden in totaal 244 rondjes – ruim 6.000 kilometer – af op de legendarische Nordschleife, waar de thermometer lange tijd de 30 graden aantikte. Ondanks die zware omstandigheden wist de Hyundai i30 N met nummer 92 als vierde te eindigen in de SP3T-klasse. In het overall-klassement finishte hij als 50ste in een veld van 160 deelnemers. Van alle auto’s die aan de start verschenen haalden maar liefst 51 bolides de eindstreep niet.

2,0-liter turbomotor
Voor de aandrijving van de Hyundai i30 N zorgt een 2,0-liter turbomotor gekoppeld aan een handgeschakelde zes versnellingsbak. Deze volledig nieuw ontwikkelde krachtbron wordt gekoppeld aan een specifieke versnellingsbak, terwijl ook ophanging, remmen en schokdempers zijn gewijzigd om de prestaties en enorme krachten aan te kunnen.

Speciale racebanden
Speciaal voor de 24-uurs race Nürburgring werden de auto’s uitgerust met een speciaal door de FIA gehomologeerde rolkooi, brandblusser en racestoel. Om de grip op het circuit te verbeteren werden er bovendien speciale racebanden en remschijven gemonteerd.

Gratis digitale nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond de nieuwe Hyundai i30 N? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Meld je nu aan

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen