iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai bundelt krachten met toonaangevende batterijleverancier

Hyundai is een van de toonaangevendste fabrikanten van elektrische auto’s ter wereld. Emissievrije modellen als de KONA Electric en IONIQ Electric hebben van Hyundai marktleider in groene mobiliteit gemaakt. Voor de ontwikkeling van nóg betere accupakketten, maar ook voor het hergebruik en recycling ervan, is Hyundai een samenwerking aangegaan met SK Innovation.

Ontdek de KONA Electric


Ontdek de IONIQ Electric

 

 

Electric Global Modular Platform (E-GMP)

SK Innovation is een toonaangevende batterijleverancier die over geavanceerde technologie in batterijontwikkeling en recycling beschikt. Het bedrijf levert onder meer de batterijpakketten van het nieuwe Electric Global Modular Platform (E-GMP) van Hyundai. Beide partijen zoeken vooral naar oplossingen die de milieuvriendelijkheid van batterijen kunnen maximaliseren.

Emissievrije modellen als de KONA Electric en IONIQ Electric (zie foto) hebben van Hyundai marktleider in groene mobiliteit gemaakt.

Hergebruik en recyclen van batterijen

Hierbij wordt ook gekeken naar het hergebruiken van batterijen die niet langer bruikbaar zijn in voertuigen. Die krijgen bijvoorbeeld een tweede leven in diverse andere toepassingen, zoals energieopslagsystemen (ESS). Ook belangrijk is het recyclen van batterijen waarbij waardevolle metalen zoals lithium, nikkel en kobalt worden gewonnen voor hergebruik.

‘Battery as a Service’ (BaaS)

De samenwerking is er vooral op gericht om een duurzame batterijwaardeketen te creëren en de milieuvriendelijkheid van de bedrijfsactiviteiten te versterken. Dit alles heeft namelijk effect op de gehele levenscyclus van EV-batterijen. Met de samenwerking streven beide bedrijven naar een positieve cyclus van batterijgebruik, bekend als ‘Battery as a Service’ (BaaS).


Lees ook:

In vogelvlucht: 30 jaar elektrisch rijden bij Hyundai


 

Volg de laatste ontwikkelingen

De samenwerking met SK Innovation laat zien dat Hyundai grenzen wil blijven verleggen, grenzen wil blijven doorbreken en zich wil blijven verdiepen in allerlei slimme innovaties. Op de hoogte blijven van de laatste technologische ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen