iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Charge myHyundai pakt door: nu al 500.000 laadpunten in 30 Europese landen

Je zult maar in je elektrische Hyundai op (zomer)vakantie gaan naar Zuid-Europa. Dan wil je toch wel zeker weten dat je niet zonder stroom komt te staan. Gelukkig is er Charge myHyundai. Deze oplaadservice speciaal voor berijders van een elektrische Hyundai biedt nu meer dan 500.000 laadpunten in 30 Europese landen, een mijlpaal! Zo ga jij zonder zorgen op vakantie en wordt de overgang naar elektrisch rijden voor niet EV-rijders nóg aantrekkelijker.

Het aantal elektrische auto’s neemt alsmaar toe en daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen. Om te voorkomen dat we straks met z’n allen staan te dringen voor een laadpaal, moet het aantal laadpunten dus worden uitgebreid. Als een van de grootste autofabrikanten van geëlektrificeerde auto’s neemt Hyundai daarin het voortouw.

Charge myHyundai-gebruikers hebben toegang tot IONITY, Europa’s krachtigste laadnetwerk voor elektrische auto’s.

IONITY en Digital Charging Solutions

Dat is ook de reden dat wij nauw samenwerken met onder meer IONITY en Digital Charging Solutions, twee belangrijke spelers op het gebied van (digitale) laadoplossingen. IONITY bouwt aan een krachtig snellaadnetwerk voor elektrische auto’s in Europa. Omdat de laadpunten van IONITY een toplaadvermogen van 350 kW hebben, ondersteunen die de 800V-batterijtechnologie van de IONIQ 5 en IONIQ 6 van Hyundai.

Digital Charging Solutions ontwikkelt laadoplossingen voor autofabrikanten en wagenparkbeheerders en is daarmee een van ’s werelds belangrijkste aanjagers van de transitie naar elektromobiliteit. De diensten van Digital Charging Solutions maken opladen aan laadstations gemakkelijk, veilig en comfortabel.

Terug naar de praktijk: om ervoor te zorgen dat je als berijder van een elektrische auto mobiel kunt blijven, moet je overal kunnen profiteren van perfecte laadmogelijkheden. Dankzij het toenemende aantal laadpunten langs de Europese snelwegen wordt opladen gelukkig een stuk eenvoudiger. Bovendien maakt het netwerk gebruik van 100 procent hernieuwbare energiebronnen, waardoor bestuurders van een elektrische auto niet alleen volledig emissievrij maar ook CO2-neutraal kunnen reizen.

De IONIQ 6 is de eerste elektrische Hyundai die gebruik gaat maken van Plug & Charge.

Plug & Charge voor de IONIQ 6

Overigens wil Hyundai het opladen van zijn elektrische auto’s in de toekomst nog handiger en veiliger maken. Dat gaat gebeuren met Plug & Charge, allereerst voor de IONIQ 6. Je sluit je EV aan op een laadpunt waarna het laadproces direct start. De authenticatie die nodig is om de laadsessie te starten, vindt automatisch en rechtstreeks plaats tussen de auto en het laadpunt, zonder dat daarvoor een laadpas of een speciale app op de smartphone vereist is.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van Hyundai op technologisch gebied? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen