iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Laad jij jouw elektrische Hyundai straks ook op met groene stroom?

Als je elektrisch rijdt ben je natuurlijk hartstikke goed bezig. Je stoot geen schadelijke stoffen uit en dat is heel goed voor het milieu. Maar het kan nog beter, namelijk door jouw elektrische auto op te laden met groene stroom. Hyundai maakt dat binnenkort mogelijk en wordt daarmee een van de eerste autofabrikanten die openbaar groen opladen aanbiedt in Europa.

Elektriciteit die is opgewekt uit bronnen van duurzame energie, zoals windenergie en zonne-energie, noemen we groene energie.

Garantie van Oorsprong

Groene stroom is elektriciteit die is opgewekt uit bronnen van duurzame energie, zoals windenergie, waterkracht en zonne-energie. Om te kunnen garanderen dat duurzaam opladen ook daadwerkelijk duurzaam is, claimt Hyundai elke groene oplaadbeurt met een Garantie van Oorsprong (GO).

Een Garantie van Oorsprong bestaat uit een digitaal certificaat en is eigenlijk een bewijsstuk waarmee energieleveranciers kunnen aantonen dat hun groene energie op een duurzame manier is opgewekt. GO’s worden uitgegeven door landelijke instanties die de aanvraag beoordelen.

Rijd jij in een elektrische Hyundai en maak je gebruik van Charge myHyundai, dan kun je volop profiteren van deze nieuwe dienst die mogelijk wordt gemaakt door e-mobility serviceprovider Digital Charging Solutions, een van ’s werelds belangrijkste aanjagers van de transitie naar elektromobiliteit.

Hyundai maakt het mogelijk om een volledig elektrische auto als de IONIQ 5 op te laden met groene stroom.

Ruim 300.000 oplaadpunten

Digital Charging Solutions ontwikkelt laadoplossingen voor autofabrikanten en wagenparkbeheerders en maakt opladen aan laadstations gemakkelijk, veilig en comfortabel. Gebruikers van Charge myHyundai hebben zo toegang tot meer dan 300.000 oplaadpunten in 29 Europese landen.

Door energie uit hernieuwbare bronnen te integreren in Charge myHyundai, draagt Hyundai bij aan schone en duurzame mobiliteit voor iedereen. Dit garandeert een gezonde toekomst voor toekomstige generaties en dat is helemaal in lijn met Hyundai’s visie Progress for Humanity.

Charge myHyundai is beschikbaar voor Hyundai-rijders van batterij-elektrische (BEV) en plug-in hybride (PHEV) modellen, zoals de IONIQ 5, KONA Electric, IONIQ Electric, TUCSON Plug-in Hybrid, SANTA FE Plug-in Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid.

Charge myHyundai-gebruikers hebben toegang tot IONITY, Europa’s krachtigste laadnetwerk voor elektrische auto’s.

Charge myHyundai-app

Charge myHyundai-gebruikers hebben eenvoudig toegang tot laadstations met de Charge myHyundai-oplaadkaart of de Charge myHyundai-app. Met deze app ontvangen Hyundai-rijders actuele informatie over de dichtstbijzijnde laadpunten onderweg en kunnen ze eenvoudig opladen in binnen- en buitenland met één enkel contract via e-roaming.

Er zijn geen aanvullende contracten met andere providers nodig, omdat betalingen via één maandelijkse factuur worden gedaan. Alle laadsessies en facturen zijn in te zien in de app en in een persoonlijke omgeving op de Charge myHyundai-website en daarnaast profiteren Charge myHyundai-gebruikers van aantrekkelijke tariefpakketten.

Een bijkomend voordeel is dat Charge myHyundai-gebruikers toegang hebben tot IONITY, Europa’s krachtigste laadnetwerk voor elektrische auto’s. Het opladen van een elektrische Hyundai als de IONIQ 5 of KONA Electric langs Europese snelwegen wordt daarmee nog eenvoudiger.

Meer over Charge myHyundai

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen