iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai laat zich voor de namen van zijn SUV’s graag inspireren door locaties over de hele wereld. Net als de Hyundai SANTA FE is de Hyundai TUCSON vernoemd naar een stad in de Verenigde Staten. Benieuwd wat Tucson zo bijzonder maakt?

De stad Tucson heeft een geschiedenis die eeuwen teruggaat, meer nog dan bij andere steden in het Amerikaanse zuidwesten het geval is. ‘Tucson’ is afgeleid van ‘Ts iuk shan’, de naam die de inheemse Tohono O'odham-bevolking aan Sentinel Mountain gaf. Het verwijst naar het feit dat de voet van de berg donkerder is dan de top. Tucson, een voormalig Spaans militair fort, stond ook bekend als ‘Old Pueblo’ (‘oud dorp’).

Met de Hyundai TUCSON naar Tucson.

Op één na grootste stad in Arizona

Tegenwoordig is Tucson de op één na grootste stad in de Amerikaanse staat Arizona, kort achter de hoofdstad Phoenix. Met een bevolking van ongeveer 543.000 inwoners is Tucson een universiteitsstad die voor iedereen wat te bieden heeft.

Tucson wordt gekenmerkt door zijn zinderende woestijnklimaat. In de stad is het altijd warm, het hele jaar door. De verzengende zomers, met temperaturen tussen 37 en 39 graden Celsius, wordt afgewisseld door milde winters. Sneeuwen doet het in de vallei zelden.

Tucson staat bekend om zijn historische wijken. De architectuur ervan dateert voornamelijk van rond de eeuwwisseling. Zoals Mission San Xavier del Bac. Deze achttiende-eeuwse Spaans-katholieke missiepost is nog steeds in bedrijf en wordt beschouwd als een van de mooiste in Amerika.

De grootste publiekstrekker van Tucson is zonder twijfel Saguaro National Park. Het park is opgesplitst in twee delen, een ten westen van de stad (Mountain District) en helemaal ten oosten van de stad (Rincon District). Hier vind je onder meer de beroemde Saguaro cactus.

Met de Hyundai TUCSON naar Tucson.

Ontdek Tucson met de Hyundai TUCSON

Het wegennetwerk van Tucson is vrij overzichtelijk en over het algemeen een stuk minder druk en hectisch dan in bijvoorbeeld drukke steden als Los Angeles. De handigste manier om Tucson te ontdekken is dan ook met de auto. Zoals de Hyundai TUCSON.

De TUCSON werd gelanceerd in 2004 en is alweer toe aan de vierde generatie. Het is wereldwijd de bestverkochte SUV van Hyundai en ook in Europa ongekend populair. Van de meer dan zeven miljoen verkochte exemplaren over de hele wereld, werden er 1,7 miljoen in Europa verkocht.

De Hyundai TUCSON heeft grote keuze aan geëlektrificeerde aandrijflijnen. De TUCSON is er als hybride- en plug-in hybride, maar je kunt ook kiezen voor een aandrijflijn met 48-volt mild hybrid-technologie. Wat is jouw favoriete Hyundai TUCSON?

Met de Hyundai TUCSON naar Tucson.

TUCSON Hybrid

De Hyundai TUCSON Hybrid heeft behalve een zuinige benzinemotor óók een krachtige elektromotor en een batterij. Dat zorgt er samen voor dat je nóg verder komt op een liter benzine.

Ontdek de TUCSON Hybrid

TUCSON Plug-in Hybrid

Met een druk op de knop schakel je in de Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid over naar de EV-modus voor puur elektrisch rijden. Zodra de batterij leeg is, neemt de benzinemotor het over.

Ontdek de TUCSON Plug-Hybrid

TUCSON Mild Hybrid

Het 48-volt mild hybrid-systeem in de Hyundai TUCSON met benzinemotor zorgt voor een zuinig brandstofverbruik en verlaagt de uitstoot. Deze technologie biedt vooral in stadsverkeer veel voordeel.

Ontdek de TUCSON Mild Hybrid

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen