iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Spannende allrounder onder de hot hatches

Weet je waar ze pas echt gek zijn van hot hatches? In Engeland. Als je daar als nieuwkomer in de klasse van de snelle hatchbacks het verschil kunt maken, dan stel je pas écht iets voor. Logisch dat wij best een beetje trots zijn op de uitverkiezing – door het Britse magazine Autocar – van de Hyundai i30 N tot ‘Game changer’.

Het is niet de eerste keer dat de Hyundai i30 N in de prijzen valt, maar als een toonaangevend magazine als Autocar zo’n onderscheiding uitreikt hechten we daar net even iets meer waarde aan. Autocar beloonde onze hot hatch met de Game changer Award, een onderscheiding voor een auto die baanbrekend is in zijn klasse.

Maximaal rijplezier

Met baanbrekend bedoelt Autocar dat de Hyundai i30 N niet zozeer gebouwd is om de snelste te zijn in zijn klasse, maar om met zijn geavanceerde (autosport)techniek maximaal rijplezier te bieden bij dagelijks gebruik én op het circuit. De Hyundai i30 N is de spannende allrounder onder de hot hatches, zo oordeelde de jury.

Extra sportieve versie

Het high-performancemodel van Hyundai is direct herkenbaar aan de agressief ontworpen voorzijde met grote luchtinlaten, de opvallende Cascade-grille en frontsplitter. Ook de zwarte zijskirts, de achterspoiler en de twee grote uitlaatpijpen maken direct duidelijk dat het een extra sportieve versie betreft.

Twee varianten

De nieuwe Hyundai i30 N is er in twee varianten, beide voorzien van een geheel nieuw ontwikkelde 2.0 T-GDI turbomotor. Behalve de standaardversie met 184 kW (250 pk) is er ook een Performance-versie met 202 kW (275 pk). Beide vermogensvarianten leveren een maximumkoppel van 353 Nm. De topsnelheid is in beide gevallen begrensd op 250 km/u.

Bochtenkoning

Benieuwd wat de Hyundai i30 N allemaal nog meer kan? Waarom hij ook wel de Bochtenkoning wordt genoemd? Wat het N Grin Control System precies inhoudt? Dan moet je zeker een kijkje nemen op onze speciale Hyundai i30 N-pagina.

Ontdek de Hyundai i30

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen