iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

i30 N geeft gevestigde orde het nakijken

In de wereld van de hot hatches moet je van goeden huize komen om je als nieuwkomer te kunnen meten met de gevestigde orde. Laat staan ze te overtreffen. De Hyundai i30 N dééd het. Lezers van het Duitse automagazine Auto Bild Sportscars bekroonden de Hyundai i30 N met de prestigieuze titel ‘Sports Car of the Year’. De hot hatch van Hyundai won de belangrijke onderscheiding in de categorie ‘compacte modellen’ waar al sinds mensenheugenis sportauto’s van andere merken de dienst uitmaken.

Helemaal onverwacht kwam het succes niet. In meerdere tests van gerenommeerde automagazines versloeg de Hyundai i30 N al enkele van zijn grote concurrenten, zoals de Renault Mégane RS, de Peugeot 308 GTI en de Seat Leon Cupra. Een teken dat het wel goed zit dus met onze sportauto.

Elke rit onvergetelijk

De Hyundai i30 N is namelijk de snelste, sportiefste en krachtigste Hyundai i30 ooit. Alles aan deze sportauto is ontworpen om elke rit onvergetelijk te maken en zijn uitgesproken agressieve uiterlijk laat weinig aan de verbeelding over.

Robuuste voorzijde

Het high-performancemodel van Hyundai is direct herkenbaar aan de robuuste voorzijde met zijn grote luchtinlaten, de opvallende Cascade-grille en frontsplitter. Ook de zwarte zijskirts, de achterspoiler en de twee grote uitlaatpijpen maken direct duidelijk dat het om een bijzondere auto gaat.

Indrukwekkend vermogen

Het indrukwekkende vermogen van de Hyundai i30 N wordt geleverd door de nieuw ontwikkelde 2,0-liter turbobenzinemotor. Deze krachtbron reageert bliksemsnel op het gas en blinkt uit door trekkracht dankzij een overboost die het maximale koppel tijdelijk met 8 procent kan verhogen.

Keuze uit 250 of 275 pk

De Hyundai i30 N met 2,0-liter turbobenzinemotor is er in twee varianten. Behalve de standaardversie met 184 kW (250 pk) is er ook een Performance-versie met 202 kW (275 pk). In beide gevallen bedraagt het maximumkoppel 353 Nm en is de topsnelheid begrensd op 250 km/u.

Maak kennis met de Hyundai i30 N

Benieuwd wat de Hyundai i30 N allemaal in huis heeft? Waarom hij ook wel de Bochtenkoning wordt genoemd? Wat het N Grin Control System precies inhoudt? Dan moet je zeker een kijkje nemen op onze speciale Hyundai i30 N-pagina.

Ontdek de Hyundai i30 N

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen