iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Klinkende podiumplaats in de Rally van Zweden

Het rallyteam van Hyundai Motorsport heeft zijn eerste podiumplaats van 2022 behaald. In Zweden sleepte Thierry Neuville een keurige tweede plek in de wacht. Dankzij dat klinkende resultaat schuift de Belgische coureur in de WK-stand op naar de tweede plaats. Bekijk hieronder de spectaculaire review.

Slechts 22 seconden verschil

De overwinning in de Rally van Zweden ging naar Kalle Rovanperä. Dankzij die overwinning gaat de Fin na twee races aan de leiding in het World Rally Championship. Het verschil tussen Thierry Neuville en Kalle Rovanperä bedroeg op de meet slechts 22 seconden. Esapekka Lappi eindigde op de derde plaats.

Thierry Neuville won de derde klassementsrit in zijn gloednieuwe hybride-rallyauto Hyundai i20 N Rally1 met een gemiddelde snelheid van maar liefst 141,08 km/u. De Belg kwam daarmee in de buurt van het record van Didier Auriol die in 2000 een rit won met een gemiddelde snelheid van 142,87 km/u.

Uitslag Rally van Zweden

1. Kalle Rovanperä

2. Thierry Neuville (Hyundai)

3. Esapekka Lappi

WK-stand rijders

1. Kalle Rovanperä 46 punten

2. Thierry Neuville (Hyundai) 32 punten

3. Sébastien Loeb 27 punten

4. Gus Greensmith 20 punten

5. Sébastien Ogier 19 punten

WK-stand constructeurs

1. Toyota 83 punten

2. M-Sport Ford 59 punten

3. Hyundai 47 punten

Thierry Neuville (rechts) en zijn navigator Martijn Wydaeghe vieren hun podiumplek in de Rally van Zweden.

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?

Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen