iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dubbele gevoelens na Rally van Monte Carlo

Hyundai Motorsport kijkt met dubbele gevoelens terug op de Rally van Monte Carlo. In de ouverture van het nieuwe seizoen bleek een podiumplaats nog even te hoog gegrepen, maar verzamelde het team genoeg data om de gloednieuwe hybride-rallyauto Hyundai i20 N Rally1 verder te kunnen perfectioneren en met vertrouwen uit te kijken naar de volgende race, van 24-27 februari in Zweden. Bekijk hieronder de spectaculaire review van de Rally van Monte Carlo:

Voor het eerst met hybride-rallyauto’s

Het was even wennen voor de deelnemers aan de Rally van Monte Carlo. Voor het eerst wordt gereden met een hybride-rallyauto. Deze vervangt de World Rally Car waarmee al sinds 1997 wordt geracet. De nieuwe regels zijn vooral bedoeld om de topklasse van de rallysport veel groener te maken.

Niet de nieuwe hybride-techniek, maar pech gooide roet in het eten van Hyundai Motorsport. Zo kon het gebeuren dat Thierry Neuville met een zesde plaats de hoogst genoteerde Hyundai-coureur was. Vorig jaar nog schreef de Belg de Rally van Monte Carlo op zijn naam. De winst in de legendarische rally ging naar Sébastien Loeb.

Uitslag Rally van Monte Carlo

1. Sébastien Loeb
2. Sébastien Ogier
3. Craig Breen
6. Thierry Neuville (Hyundai)

WK-stand rijders

1. Sébastien Loeb 27 punten
2. Sébastien Ogier 19 punten
3. Kalle Rovanperä 17 punten
4. Craig Breen 15 punten
5. Thierry Neuville (Hyundai) 11 punten

WK-stand constructeurs

1. Toyota 42 punten
2. M-Sport Ford 39 punten
3. Hyundai 13 punten

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?

Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen