iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Ott Tänak revancheert zich in Rally van Zweden

Ott Tänak is terug! Na zijn zware crash in de openingsrace van het seizoen – de rally van Monte Carlo – revancheerde de coureur van Hyundai Motorsport zich in de Rally van Zweden. Met slechts twaalf seconden achterstand op Elfyn Evans eindigde de regerend wereldkampioen knap als tweede. Teamgenoot Thierry Neuville finishte als zesde en blijft daarmee eerste in het World Rally Championship (WRC). Bekijk hieronder de review van de Rally van Zweden.

Ingekort parcours

De Rally van Zweden is de enige race op de WRC-kalender die in de sneeuw wordt verreden. Als gevolg van het ongebruikelijk warme weer in de regio Varmland moest de organisatie het parcours flink inkorten. Om te voorkomen dat de wegen te zeer kapot zouden worden gereden konden slechts negen van de negentien etappes doorgaan.

Thierry Neuville, winnaar van de eerste rally van het seizoen in Monte Carlo, bleef in de Rally van Zweden steken op de zesde plaats. Craig Breen, de derde Hyundai-coureur, eindigde in zijn eerste WRC-optreden van het seizoen als zevende. Over een maand staat in Mexico de volgende WK-Rally op de WRC-kalender.

Uitslag Rally van Zweden

1. Elfyn Evans
2. Ott Tänak (Hyundai)
3. Kalle Rovanperä
4. Sébastien Ogier
5. Esapekka Lappi 
6. Thierry Neuville (Hyundai)
7. Craig Breen (Hyundai)

WK-stand rijders

1. Thierry Neuville (Hyundai) 42 punten
2. Elfyn Evans 42 punten
3. Sébastien Ogier 37 punten
4. Kalle Rovanperä 30 punten
5. Esepekka Lappi 24 punten
6. Ott Tänak (Hyundai) 20 punten
8. Sébastien Loeb (Hyundai) 8 punten
10. Craig Breen (Hyundai) 10 punten

WK-stand constructeurs

1. Toyota 73 punten
2. Hyundai 63 punten
3. M-Sport Ford 40 punten

Maak kennis met de Hyundai i20

De Hyundai-coureurs rijden hun WK-races in de speciaal voor het WRC geprepareerde rallyauto Hyundai i20 WRC. Wist je dat deze 380 pk sterke bolide is gebaseerd op de productieauto Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer verkrijgbaar is? Die moet je zeker een keer komen uitproberen! Ontdek de Hyundai i20 op onze speciale website of kom langs voor een gratis proefrit.

Gratis proefrijden in de i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen