iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Next stop: Rally van Zweden

Het rallyteam van Hyundai had zich nauwelijks een betere start van 2020 kunnen wensen. Thierry Neuville won de openingswedstrijd van het seizoen, de Rally van Monte Carlo, en gaat als grote favoriet van start in de Rally van Zweden (13 - 16 februari 2020). Bovendien leidt Hyundai de strijd om de merkentitel. Wel is het afwachten hoe wereldkampioen Ott Tänak zijn flinke crash in Monte Carlo heeft verteerd. Kan hij zich revancheren in Zweden? Bekijk de preview:

Enige echte winterrally

De Rally van Zweden vindt plaats in de provincie Värmland, tegen de grens met Noorwegen. Het is de enige echte winterrally van het jaar en staat altijd garant voor veel spektakel. De wedstrijd staat sinds 1950 op de kalender en wordt bezocht door 200.000 enthousiaste toeschouwers. Nog eens tientallen miljoenen rallyliefhebbers volgen de race via de televisie.

Gebrand op revanche

Thierry Neuville begint dus als klassementsleider aan de Rally van Zweden. De Belg bewaart goede herinneringen aan deze race. In 2018 won Neuville in Zweden en vorig jaar eindigde hij als derde achter winnaar Ott Tänak. De coureur uit Estland is na zijn onfortuinlijke crash nog steeds zonder punten en zal erop gebrand zijn revanche te nemen. 

Hyundai-coureur Thierry Neuville in actie in de Rally van Monte Carlo 2020.

WK-stand rijders


1. Thierry Neuville (Hyundai) 30 punten
2. Sébastien Ogier 22 punten
3. Elfyn Evans 17 punten
4. Esepekka Lappi 13 punten
5. Kalle Rovanperä 10 punten
6. Sébastien Loeb (Hyundai) 8 punten

WK-stand constructeurs


1. Hyundai 35 punten
2. Toyota 33 punten
4. M-Sport Ford 20 punten

Maak kennis met de Hyundai i20

De Hyundai-coureurs rijden hun WK-races in de speciaal voor het WRC geprepareerde rallyauto Hyundai i20 WRC. Wist je dat deze 380 pk sterke bolide is gebaseerd op de productieauto Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer verkrijgbaar is? Die moet je zeker een keer komen uitproberen! Ontdek de Hyundai i20 op onze speciale website of kom langs voor een gratis proefrit.

Gratis proefrijden in de i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen