iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Vernieuwde i30 rolt van de band in Tsjechië

Kun jij ook niet wachten om de vernieuwde Hyundai i30 in levenden lijve te bewonderen? Nog eventjes geduld, want deze zomer verschijnt hij in de Nederlandse showroom. De kakelverse middenklasser wordt gemaakt in de kolossale Hyundai-fabriek in Nošovice in Tsjechië. Daar rolde in 2008 ook de allereerste i30 van de band.

De i30 is een zeer populaire auto in Europa. De afgelopen twaalf jaar verkocht Hyundai in Europa meer dan een miljoen exemplaren van deze middenklasser. Het debuut van de i30 markeerde het begin van de massaproductie in 2008 in de toen net geopende Tsjechische fabriek.


LEES OOK:

6 dingen die je wilt weten over de vernieuwde Hyundai i30


In Nošovice werken 3.300 mensen en de productiecapaciteit bedraagt maximaal 1.500 auto’s per dag en meer dan 300.000 per jaar. Vorig jaar rolde de drie miljoenste auto – een Hyundai i30 N – van de band. Ook vierde de fabriek onlangs de bouw van zijn miljoenste Tucson.

De vernieuwde Hyundai i30 wordt gemaakt in de Hyundai-fabriek in Nošovice in Tsjechië.

De modellen die in de fabriek in Tsjechië worden gemaakt zijn bestemd voor klanten in meer dan 70 landen, verdeeld over vijf continenten. Behalve de i30 5-deurs, i30 Fastback en i30 Wagon produceert HMMC ook de i30 N, de KONA Electric en de Tucson.


Ontdek de Hyundai i30

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen